Foto: VIDA PRESS
Inimesed
14. mai 2018, 09:34

Ekspert: enne mähkme vahetamist tuleks beebilt luba küsida! (38)

Nimekas seksuaalpedagoog Deanne Carson on lagedale tulnud poleemilise väitega: tema sõnul tuleks beebidelt enne mähkme vahetamist luba küsida. 

Austraalia juhtiv seksuaalpedagoog ja publitsist Deanne Carson väitis ABB Newsi intervjuus, et beebilt tuleks enne mähkme vahetamist luba küsida, sest see tagab tema hilisemas elus head suhtlusoskused. 

"Muidugi ei vasta beebi: "Jah, emme, suurepärane! Ma nii tahaksin, et sa mu mähkme ära vahetaksid!" Aga kui teha väike paus ja oodata kehakeelt ja silmsidet, siis annad lapsele teada, et tema reageering on oluline," seletas Carson. Nii süvenevat lapses ajapikku teadmine, et ema-isa hindavad tema arvamust. 

Mõistagi vallandas Carsoni arvamusavaldus sotsiaalmeedias poleemika.

"Mida järgmiseks? Küsid koeralt luba, et teda jalutama viia?" ironiseerib üks Twitteri kasutaja metro.co.uk teatel. 

"Peatage maailm, ma tahan maha minna," ahastab teine. 

"Kui kaua lubada lapsel oma kõntsa sees vedeleda, kui ta peaks keelduma?" uurib kolmas. 

Carson võttis skandaali puhkemise järel Facebookis sõna, seletades, et tema ja tema kolleegide töö laste, õpetajate ja vanematega aitab ennetada seksuaalset kuritarvitamist. "18. eluaastaks on seksuaalse rünnaku ohvriks langenud üks kolmest tüdrukust ja üks seitsmest poisist," toonitas ta. "Enne kuuendat sünnipäeva kuritarvitatakse seksuaalselt üht kahteteistkümnest tüdrukust."

Carsoni sõnul õpetab tema töö lastele nii nende õigusi kui ka kohustusi ning viib neid kontakti inimestega, kes hoolivad ja saavad aidata. 

Mida arvad mähkmevahetusloa küsimisest Sina, kallis lugeja?