"Eesti otsib superstaari" kuuendast finaalsaatest lahkus Jaagup TuiskFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
14. mai 2018, 07:00

Superstaarisaatest välja langenud 16-aastane Jaagup Tuisk: pean veel kasvama ja arenema (8)

"Eesti otsib superstaari" kuuendast finaalsaatest langes välja Tallinna noormees Jaagup Tuisk. Võib öelda, et tegemist oli selle hooaja ühe emotsionaalsema väljalangemisega: pisarais olid nii fännid kui laulja ise.

Kuuendas finaalsaates said noored lauljad end proovile panna ladina-hittide ja rokipaladega. Just see võis Jaagup Tuisule saatuslikuks saada: kuigi ladina-voorus sai Tuisk järjekorselt demonstreerida enda suurepäraseid oskusi instrumentalistina, saates end laulu "Despacito" ajal ukulelega, olid rokivoorus kohtunikud Koit Toome, Mihkel Raud ja Eda-Ines Etti üksmeelel, et Jaagupi esitatud "Seven Nation Army" (Inglise rokkpundi The White Stripes pala) kõlas pigem pop-laulu kui rokkpalana. 

"Eesti otsib superstaari" kuuendast finaalsaatest lahkus Jaagup Tuisk

Kuigi kohtunikel oli Jaagupi suunas seekord jagada kriitikanooli, siis saate vahelõikude ajal said sõna saatebändi liikmed, kes laulja kohta vaid positiivseid tähelepnekuid märkasid. Tomi Rahula hindas noormehe pillimänguoskusi, aga mainis ka seda, et näeb Tuisku, kui üht väga potensiaalset muusikaprodutsenti. Jaagup ise arvab, et saatest väljalangemise põhjuseks olid vähesed kogemused. "Arvan, et saatuslikuks sai vähene kogemus. Pean veel kasvama ja arenema," lausus Jaagup. "Mul on olnud au olla osa sellest saatest ja laulda koos Eesti parimate muusikutega. Kogu see kogemus on minu jaoks olnud meeletult hea."

Superstaarisaate karussellist pidi Jaagup küll maha astuma, aga unistustest ta nii kergelt ei loobu. Gustav Adolfi Gümnaasiumis õppiv Jaagup kavatseb energia panna enda loomingule.  "Mul on mitu lugu valmis produtseeritud, mille avaldamisega olen pidanud siin ootama - lähinädalatel on plaan seda teha," avaldab Tuisk.

Kuigi superstaarisaate võitjat on hetkel veel raske ennustada, hoiab Jaagup pöidlaid Sissile ja Uudole. "Ma arvan, et superfinaali jõuavad nemad. Kes saate võidab, on raske öelda."