Olavi PihlamägiFoto: Teet Malsroos
Üritused
13. mai 2018, 02:28

Olavi Pihlamägi Iisraeli võidust: see on täielik õudusunenägu! (199)

"Kui minu musta masendust oleks hetkel näha," lausub legendaarne muusikaajakirjanik Olavi Pihamägi vahetult pärast Eurovision 2018 võitja väljakuulutamist.

"Ma olen ärritatud ja pettunud," ei varja Pihlamägi enda tundeid. "Mõistan, et rahvas võib hääletada, aga žürii ja kõik kokku - Iisraeli võit? See on täielik õudusunenägu. Panin teleka enne kinni, kui auhindu hakati kätte andma - see on lihtsalt rõve," lausub mees ärritunult.

Pihlamägi võib olla nõus sellega, et tegemist on poliititlise manifestatsiooniga, kuid ei suuda leppida asjaoluga, et laulu kui sellist ei ole. "Hea küll, et Austria tõusis kõrgele kohale ja Küpros langes. Ma olen kõige sellega nõus, aga ei suuda hinges nõustuda lõpptulemusega." 

Samuti oli tema jaoks üllatav rootslaste tulemus. "Mind kõige rohkem üllatas see, et Rootsi, kes oli esindatud looga, mis peaks meeldima massidele ja sai kõrgeid punkte žürii poolt, hävis publiku häälte nõrgal tulemusel."

Eestlased peaksid aga Elina esituse ja punktisumma osas ainult õnnelikud olema. "Me saime väga häid punkte. Samas on mage see, et need, kellelt me lootsime, ei tulnud ühtegi punkti. Kui tulevad rahvahääletuse tulemused, siis saab selles osas selgema pildi," lausub mees. 

"Ma olen kõigega rahul, aga poleks vaid Iisrael võitnud - see ei ole laul ja olen selles tõsiselt pettunud," kordab mees.

12. mai õhtul Lissabonis toimunud 63. Eurovisioni lauluvõistluse võitis 529 punktiga Iisrael. Eesti jõudis 245 punktiga kaheksandale kohale.