Eurovisioni lavale tunginud meesFoto: AP/Scanpix
Üritused
12. mai 2018, 23:00

VIDEO JA FOTOD | Suurbritannia esituse ajal jooksis lavale mees, kes lauljalt mikri krabas ja sinna karjus, lauljatar loobus uuesti esinemise võimalusest (24)

Suurbritannia tänast Eurovisioni finaaliesitust tabas häving - keset esitust jooksis lavale suvaline mees, kes lauljalt mikri ära krabas ja sinna midagi karjus. Turvamehed väänasid tüübi maha ja lohistasid minema. 
Eurovisioni lavale tunginud mees Foto: AP/Scanpix

Mees haaras lauljatari mikri ja karjus sinna nii, et lauljal ei jäänud midagi muud üle, kui lihtsalt plaksutada, kuni talle uus mikrofon toodi. Kaamerad suunati sel ajal saali. 

SuRie'le pakuti võimalust pärast viimast etteastet uuesti esineda, kuid lauljatar ei võtnud seda vastu. "SuRie ja tema tiim on tema esituse üle väga uhked ja otsustasid koos, et tal pole mingit põhjust seda lugu uuesti esitada."

Twitteris kirjutatakse, et tundus, et mees karjus: "Suurbritannia meedia natsid... me nõuame vabadust, sõda ei ole rahu."

 

Sarnane asi juhtus ka eelmisel aastal finaalis, kui üks hullunud fänn üle-eelmise aasta võitja Jamala esinemise ajal lavale jooksis ja seal oma tagumendi paljaks tõmbas. Jamala ei teinud eriti teist nägugi ning mees tõmmati lavalt maha. 

Pärast tuli välja, et tegu oli Ukraina ajakirjanikuga. Mehel oli kaasas Austraalia lipp. Tegu ei olnud aga austraallasega, vaid hoopiski Ukraina kohaliku naljamehe Vitalii Sediukiga. Mees on ajakirjanik ning ta on varemgi selliste rumalustega hakkama saanud ning Hollywoodi punavaipadel ja auhinnatseremooniatel skandaale korraldanud. Tema viimaste koerustükkide hulka kuuluvad näiteks Gigi Hadidi krabamine Milanos ning Kim Kardashiani tagumiku suudelda üritamine.

 

Aastal 2014 Taanis toimunud Eurovisionil sai kuidagi lavale meie oma mees Meelis Kaldalu, kes smugeldas end sinna lilleandja rollis ning korraldas seal stseeni, ulatades võitjale lilled. Seejärel veeti mees turvameeste vahel minema.

Aktsioon ise teostus mehe sõnul uskumatult lihtsalt. “Tagauksest tuli lihtsalt võimalikult lolli näoga vooluga kaasa liikuda, natuke passida ja siis jälle uue vooluga edasi minna,” meenutas ta Publiku vahendusel. “Ei olnud mul mingit akrediteeringut ega isegi dokumenti, politseigi pidi mu isikut raadio teel kinnitama.”