50 NIPPI - Anu Saagim; Reet Härmat
Inimesed
12. mai 2018, 14:26

50 NIPPI | Kuidas valida õiget kehakreemi? (9)

Kiheleb, ketendab, tolmab, kisub – kas on tuttav tunne? Kui sinu nahk kipub kevadisel ajal sel moel käituma, siis on viimane aeg talle määrata vähemalt üks kreemidoos päevas.

Loomulikult leidub kehakreeme igale maitsele. On kreemid, mis niisutavad ja täiustavad naha välimust ning peidavad iluvead andes kauni jume. Tihkema koostisega kreemid passivad pehmendama karedat nahka, küünarnukkidest kandadeni. Kes soovib, et kehakreemi justkui ei olegi nahal tunda, siis losjoonid ja kehapiimad on parim valik. Kõige parem aeg on keha kreemitada kohe peale duši all käimist, sest siis on nahk veel niiske ja nahapoorid avatud, et võtta vastu viimanegi turgutav kreemipiisk.

Kuidas valida kehakreemi?

Vaadates tänapäeva valikut kreemide osas, on raske otsustada, milline toode oleks kõige kasulikum just sinu naha jaoks. Olemas on kreemid, losjoonid, niisutajad… Küll päikesekaitsega ja põletikuvastase toimega… Valikuid on liiga palju ja igas hinnaklassis.

Püüame teha just sulle sobiva kreemi valiku kergemaks, et sa ei raiskaks raha tootele, millest polegi sul kasu.

Siin mõned suurepärased soovitused talveväsimusest räsitud nahale: 

Vita Liberata Body Blur Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Self Tanning HD Skin Finish.

BABOR SPA Energizing Body Sorbet

The Body Shop Spa of the World™ Hawaiian Kukui Rich Nurturing Body Cream.Ihupiim Mavex Body Velvet MilkBabor Relaxing Bi-Phase Body Foam

D´DIFFERENCE 5D Enriched Body Lotion Kehakreem

 

50 NIPPI - Anu Saagim; Reet Härmat

Kuidas keha niisutaja toimib?

Puhastavad ja niisutavad kosmeetikatooted on ühed tähtsaimad kehahooldustooteid, pehmendamaks kuiva nahka. Keha niisutav toode töötab sulgedes niiskuse nahapinnale ja tõmmates niiskuse keha sügavamatest pindadest pealmistele.

Põhilised koostisosad, mis sulgevad niiskuse nahale, on vaseliin (petrolatum), mineraalõli (mineral oil), dimetikoon (dimethicone), lanoliin (lanolin). Glütseriin (glycerin), propüleenglükool (propylene glycol), proteiinid, karbamiid ehk uurea (urea) ja vitamiinid aitavad meelitada vedelikku naha välimisele kihile.

Mõned niisutavad tooted sisaldavad ka aineid nagu alpha hydroxy acid (AHA), mis koorib surnud nahka ja sobib kuivale nahale.

Kuidas leida see enda päris õige?

Kindlasti on vaja katsetada ja ka eksida, kuid siin on kirjas mõned näpunäited:

Proovi leida kreeme, mis pakuvad testreid või mini- ehk reisisuuruses kreeme. Sellisel juhul on sul enne suuremat väljaminekut võimalik proovida kreemi sobivust. 

Leia kreem, millel on ka UV kaitse. E-vitamiin sisaldab ka päikesekaitset ja on paljudes kreemides olemas. 

Leia kreem, mis on “mitte komedogeenne”, et ei ummistaks poore. Sobivad ka õlid, kuid jälgi mis on tootele juurde kirjutatud. Osad õlid sobivad ka rasusele nahale. 

Suveks vali kergema koostisega niisutaja ja talveks kaistvama toimega kreem. 

Kaalu retinooliga niisutaja kasutamist enne magama jäämist. Retinool on A-vitamiin ja aitab rakkudel uueneda ning elavdada nende funktsioneerimist. 

Kui su nahk on väga kuiv, siis kaalu ravikosmeetika kasutamist. Otsi AHA piimhappe sisaldusega kreeme. Need niisutavad naha pealmisi kihte ja võivad tavalistest kosmeetikatoodetest paremini toimida. 

Millal kasutada?

Kui leiad endale sobiva toote, siis kindlasti kasuta seda oma kehal igapäevaselt pikka aega, ennetades nii naha kuivamist ja vähendades isegi kortsude nähtavust. Enamus kreeme on mõistlik panna õrnalt niiskele nahale, et see toimiks paremini. Sinu nahk töötab nagu käsn –  kuivana ta ei ima kreemi nii hästi kui niiskena.

Vaata videot!