Foto: Teet Malsroos
Raamat
11. mai 2018, 20:40

GALERII | Inga Lunge esitles raamatut

Suurest armastusest lugemise vastu kirjutas Inga Lunge lasteraamatu „Nupukas Nora“, mida täna Rahva Raamatus esitles. 

Lasteraamatu idee kasvas välja aga sellest, et Ingal keerles peaks üks mõte, millest laulusõnu või näitemängu teha tundus keeruline. „See mõte muudkui ketras mu peas ja tundsin, et see tuleb lihtsalt kirja panna,“ rääkis Lunge Õhtulehele.

Esimesed read pani ta kirja eelmisel kevadel ja raamat sai valmis sügiseks. Raamatu peategelase nime ei olnud raske valida. Norat kirjeldab raamatu autor väikese viieaastase tüdrukuna, kelle sees on nii autorit ennast, tema tütart, kui ka autori tuttavate lapsi. „Kindlasti tunnevad paljud ennast selle tegelaskujus ära,“ räägib Lunge.

„Sain tõuke kirjutamiseks, sest Eestis on praegu populaarsed selgeltnägemine ja müstika. Mulle tundub, et lapsed näevadki asju selgelt,“ räägib Inga. „Nad ütlevad oma vahetu aususega välja ilmse tõe, mida täiskasvanud ise ei märka. Ega ilmaasjata öelda, et lapsed on õpetajad. Selles on väga suur tõetera sees,“ lausub Inga.

„Kõigil, kellel on väikesed lapsed, võiks olla rohkem aega pisikestega koos olla ja neid kuulata. Panna tähele, mismoodi nemad asju näevad, mitte kohe hukka mõistma või õpetama kukkuda.“

Raamat koosneb 11 loost ja räägib sellest, kuidas lapsed asju märkavad ja neist aru saavad.