Karolina NoorFoto: Erakogu
Blogid
11. mai 2018, 17:30

BLOGIAUHINNAD | Blogija Karolina Noor: milleks pesta musta pesu avalikult kõigi silme all? Kahjuks näeb seda liigagi tihti

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele registreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Karolina Noor, 27, juukse transplantatsiooni spetsialist 

Bloginimi ja -aadress: Nosey Nomad, noseynomad.com

Lugejate arv päevas: Kuna ma kirjutan keskmiselt 1-3x kuus, siis on täpset lugejate arvu päevas keeruline öelda. Ligikaudu 200 lugejat kuus. 

Kui kaua oled bloginud: Blogimisega alustasin aastal 2016.

Kandideerimise kategooria: Elu välismaal

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Ma teadsin kohe alguses, et nimes peab kindlalt olema see sõna Nomad. Nosey tuli sellest, et päris mitu sõpra on mind iseloomustanud sellisena. Tundus hea kombona ja nii ta sündiski. 

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ma olen üpriski otsekohene inimene, seega julgust igasugustel teemadel sõna võtta on kohati liigagi palju. Minu blogis valitseb reisitemaatika, seega seal pole julgusega midagi teha. 

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kirjutan pigem öösiti, mõte lendab paremini. 

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Olen küll! Kuna minu blogi ülesehitus on pildid koos reisielamuste ning -soovitustega, siis vlogimine oleks loogiline järgmine samm. Eks näis!

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Aga miks piirduda ainult Eesti turuga :)

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Pildi! Olen vaikselt üritanud fotograafiaga tegelema hakata ja kui tulebki hea pilt välja, siis tahan seda ka teistega jagada. 

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Ei teeks! Kuidas ma saan soovitada midagi, millesse ma ise ei usu?! 

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kuna mu postitused on üpriski neutraalselt üles ehitatud, siis negatiivset vastukaja tuleb harva. Pigem kommenteeritakse fotosid ja seda üldiselt positiivses noodis. Siiski, üks negatiivne kommentaar tuli minu postitusele Islandi reisist - postituse pealkiri oli ‘Chasing Aurora Borealis’ ja rääkis sellest, kuidas ma sinna virmalisi vaatama läksin, kuid ebaõnnestunult. Keegi pahane manitses, et milleks kirjutada esseed millestki, mis jäi juhtumata. 

Negatiivne kommentaar mind ei häiri, kui võimalik, üritan sellest midagi õppida. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu  arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Minu jaoks oleks liig kirjutada oma isiklikest suhetest! Eriti veel, kui tahetakse öelda midagi negatiivset. Milleks pesta musta pesu avalikult kõigi silme all? Kahjuks näeb seda liigagi tihti. 

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

On ikka! Minu esimene postitus valmis Maldiividel. Kuna ma olnud oma blogi kontseptsiooni veel päris täpselt läbi mõelnud, siis sai esimene postitus kirja lihtsalt kirjeldusena ühest päevast seal. Mäletan täpselt, kui ärevil ma olin ja ootasin meeletut vastukaja. Kui naiivne! Ainuke kommentaar tuli minu emalt :)

Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad aadressil eba.marimell.eu anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.