Järjekorra paika panemineFoto: Kuvatõmmis
Üritused
11. mai 2018, 16:09

Eurovisioni esinemisjärjekord pannakse paika seinale kleebitud märkmepaberite abil (1)

Kas olete kunagi mõelnud, kuidas ja mille alusel pannakse paika Eurovisioni esinemisjärjekord? Juba enne võistlust loosivad artistid omale selle, millises poolfinaali pooles nad lavale astuvad. Ning seal ka kokkupuude õnnega lõppeb. Täpsed järjekorrad pannakse paika tagatubades.

Produtsent Christer Björkman ütleb, et Eurovisioni puhul on kõige olulisem see, et kokku saaks hea sõu. Mees võrdleb seda muusikaliga, kus tunded käivad üles ja alla. "Muidugi pean ma jälgima ka seda, kes on omale millises pooles esinemise loosinud. Lisaks on tänavu laval väga palju dekoratsioone. See teeb 40 sekundi jooksul lava vahetamise väga keeruliseks ja nii pean vaatama ka seda, et suuremad vahetused jääksid reklaamipausi ajale."

Esinemisjärjekord saab paika seinale kleebitavate märkmepaberite abil, mille peale kirjutab Björkman looga seotud märksõnad – kas laulab mees või naine, kas tegu on tempoka loo või ballaadiga. "Et iga lugu välja paistaks, tuleb see ümbritseda teistsugustega ja ma teen seda võimalusel. Loosimine võib siikohal aga saatuslikuks saada."

Arvesse tuleb võtta ka seda, mis värvi on laval kasutatav valgus. "Keegi ei taha ju näha järjest nelja punast esitust. Kõige olulisem on aga loo energia ja žanr. Ma ei paneks kunagi järjest kolme tempokat poplugu või viit ballaadi."

Christer töötab kõrvuti Eurovisioni peaprodutsendi Jon Ola Sandiga, kellele jääb viimane sõna.