Mullune Filmilindifestival.Foto: Siim Tiirik
Film
11. mai 2018, 17:51

Filmilindifestival pühendub teekonnafilmidele

Kino Sõprus ja Tartu Elektriteater avaldavad 18. augustil Järva-Jaanis korraldatava Filmilindifestivaliga austust aegumatule kinokunstile.

Kolmandat aastat toimuva festivali fookuses on sedapuhku road movie’d ehk teekonnafilmid.

Filmipidu peetakse Järva-Jaani Kinomuuseumis ning Vanatehnika varjupaigas vanade busside, trammide ja trollide keskel. Külastajad saavad vaadata kinoklassikaks saanud filme 35millimeetristelt lintidelt.

Näiteks linastuvad „Nipernaadi“ (1983), vendade Kaurismäkide „Worthless“ (1982) ja Dennis Hopperi „Easy Rider“ (1969). Heinamaale püstitatavas autokinos näeb öötundidel Jim Jarmuschi filmi „Dead Man“ (1995) ja märulit „Mad Max 2“ (1981).

Päeva vältel linastuvad festivaliplatsile püstitatavas kinotelgis Rahvusarhiivi valitud multifilmid ning lühifilmid.

Mullune Filmilindifestival. Foto: Siim Tiirik

Festivalil saab ka võistelda  lauatennise turniiril, osaleda Järva-Jaani bussiekskursioonil ning visata leili ainulaadses tuletõrjebussis paiknevas saunas. Lastel on võimalus osaleda animatsiooni töötoas ja viktoriinis, mängida lauamänge ning seigelda vanade sõidukite keskel aaretejahil.

Pealinnast ja Tartust tulijaid pääsevad soovi korral festivalile eribussidega, millega on võimalik hilisel öötunnil ka tagasi koju sõita.