BEDWETTERS Foto: TAIRO LUTTER
Noortebänd
11. mai 2018, 14:58

Noortebändi ajaloo viis edukamat esiletõusu

18. korda toimuv Noortebänd on olnud hüppelauaks mitmetele noortele muusikutele. Sealhulgas on Noortebänd olulist rolli mänginud ka paljude hetkel tuntud bändide, lauljate või muusikute elus. Järjestasime edukamad ja tähelepanuväärsemad nimed.

 1) The Bedwetters

Algselt kolmest Pärnu poisist moodustatud pop-rock-punk ansambli tähelend oli pärast Noortebändi võitu niivõrd kõrge, et aastal 2007 omistati neile MTV auhindadel tiitel “Euroopa uus heli”. Üleöö olid poisid miljonite silmapaaride huviorbiidis.

2) Andres Kõpper aka NOËP

Andres Kõpper aka NOËP Foto: Noortebändi pressimaterjal

Mõned aastad ka Eesti Laulul osalenud Tenfold Rabbit pani end proovile 2011. aasta Noortebändil. Bänd on paraku laiali läinud, kuid ansambli ninamees Andres Kõpper, esinejanimega NOËP teeb hetkel suuri tegusid nii Eestis kui välismaal.

3) Karl-Erik Taukar

Karl-Erik Taukar Foto: Noortebändi pressimaterjal

2012. aastal astus võistlustulle kooslus nimega Pollox, mille ansambli basskitarist oli omal ajal veel vähetuntud Karl-Erik Taukar. Samal aastal võttis konkursist osa ka Rasmus Rändvee ansambliga Facelift Deer.

4) Ursula

Ursula Foto: Noortebändi pressimaterjal

2004. aasta Noortebändi võitis praeguseks küll laiali läinud bänd nimega Ursula. Koosluse eestikeelsed lood on saanud palju tähelepanu. Ainuüksi singlit “Tiffer” on kuulatud üle 1 miljoni korra. Veendu ise: https://www.youtube.com/watch?v=RH-coM903Nc

5) Toomas Olljum

Toomas Olljum Foto: Noortebändi pressimaterjal

2001. aastal toimus Noortebändi konkurss esimest korda ning võitjaks osutus ansambel nimega Mild. Bändi eesotsas tegutses praegune tuntud muusikamänedžer Toomas Olljum, kes manageerib kollektiive nagu Ewert and The Two Dragons ja Iiris.