Juri AksjutaFoto: Tass/Scanpix
Üritused
11. mai 2018, 12:40

Venemaa eurodelegatsiooni juht: finaali mittepääsemine on minu läbikukkumine produtsendina (13)

Eurovisioni teine poolfinaal tõi vähemalt ühe riigi jaoks kaasa täieliku hävingu. Venemaa jäi finaalist välja ja nende jaoks on tegu esimese korraga ajaloos, kui selline asi juhtub. Venemaa delegatsioonijuht Juri Aksjuta ütleb, et see on tema läbikukkumine produtsendina, vahendab Eurovoix.
Juri Aksjuta Foto: Tass/Scanpix

Venemaa esindaja Julia Samoilova esitas Eurovisionil loo "I Won't Break". Venemaale tegelikult edasipääsu ei ennustatud, sest Portugalis tehtud proovide järel juhiti tähelepanu asjaolule, et naine ei ole vokaalselt just eriti võimekas. 

Foto: Tass/Scanpix

Juri Aksjuta andis pärast poolfinaali intervjuu, kus ütles: "Mul on Juliast väga kahju ja kardan, et edasine ei saa tema jaoks lihtne olema. Kui teiega rääkimise lõpetan, püüan ta maha rahustada. Ütlen, et ta ei pea end millegi pärast süüdi tundma ja ta tegi kõik, mis tema võimuses."

Foto: Tass/Vida Press

Aksjuta ütles, et osa süüst, et Venemaa edasi ei pääsenud, lasub kindlasti temal. Aksjuta on loo produtsent, tema valis laulukirjutajad ja heliloojad ning seisis lavasõu eest. 

Intervjuu lõpus ütles mees, et igaüks võib tänavu võistluse võita. "Tänavune võistlus on muusikalise materjali osas päris tugev ning võistlejad on enam kui tugevad."