Harvey Weinstein ja Georgina Chapman 2017. aasta veebruaris Vanity Fairi Oscari-peol. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. mai 2018, 12:05

Weinsteini abikaasa avas viimaks suu: „Ma ei kahtlustanud midagi!“ (2)

Harvey Weinsteini abikaasa, Briti moelooja Georgina Chapman (42) on andnud esimese intervjuu pärast tipp-produtsendi seksiskandaali puhkemist. Chapman ei kahtlustanud enda väitel hetkekski, et tema mees võib võõraste naistega sündsusetult käituda.

Weinstein ja Chapman abiellusid 2007. aastal pärast ligikaudu kolm aastat kestnud kurameerimist. Neil on seitsmeaastane tütar ja viieaastane poeg.

10. oktoobril, kui kümned naised olid süüdistanud Hollywoodi mogulit seksuaalses ahistamises ja/või vägistamises, teatas Marchesa moemaja looja, et jätab Weinsteini maha.

Filmitööstuses oli Weinsteini komme naisi ahistada aastakümneid avalik saladus. Kuid Chapman väidab esimeses skandaalijärgses intervjuus, et tema ei kahtlustanud midagi. Harvey olnud elukaaslasena imetore. "Meie abielu oli minu meelest väga õnnelik. Armastasin oma elu."

Georgina võttis suurest šokist viie päevaga viis kilo alla ning püsis viis kuud avalikkuse eest eemal.

"Olin nii alandatud ja nii murtud, et ei pidanud auväärseks välja minna," pihtis ta Ameerika Vogue'ile. "Mõtlesin: "Mida ma siin ringi marsin, kui nii kohutavad asjad ümberringi toimuvad?" See kõik on endiselt väga-väga valus. Ükspäev läksin parajasti trepist üles ja seisatasin. Oli selline tunne, nagu õhk oleks mu kopsudest rusikahoobiga välja löödud."

"Mu lapsed ju armastavad oma isa ..."

Georgina nendib, et oli sinisilmne. "Osa minust oli kohutavalt naiivne - see on ilmselge, et väga naviine. Mõnel hetkel tunnen raevu, mõnel segadust, ma ei suuda seda uskuda. Ja mõnel hetkel lihtsalt nutan oma laste pärast. Mis elu nemad küll elama peavad hakkama?"

Vogue'i intervjuus kirjeldatakse, kuidas Chapman vestluse ajal valjult nuuksus. "Mida inimesed mu lastele ütlevad? Nad ju armastavad oma isa. Nad armastavad teda. Ma ei suuda seda mõtet taluda."

Weinstein on eitanud kõiki süüdistusi ning väidab, et kõik tema seksivahekorrad olid naiste nõusolekul. 

Tänavustel filmigaladel eesotsas Oscarite jagamisega torkas silma, et ükski kuulus naine ei kandnud Marchesa loomingut. Nüüd on hoiakud muutuma hakanud: Met Galal poseeris Scarlett Johansson Marchesa kleidis. 

Georgina kinnitab: "Harvey oli mu sõber ja usaldusisik ja toetaja. Jah, tal on võimukas iseloom ... Aga ... ma ei tea. Tahan, et mul oleksid kõik vastused olemas. Aga mul ei ole."