Hüpnotisöörid Maris ja Siim; Anu Saagim; Sirje Presnal
Puuduta mind
10. mai 2018, 19:50

Vaata otsesaadet „Puuduta mind!“ neljapäeviti kell 18 Õhtulehe Facebookis ja veebis

VIDEO | „Puuduta mind!“ 25. saade | Külas on hüpnotisöörid Marissa ja Siim, seekord räägime seksist (12)

Igal neljapäeval kell 18 kostitame sind põneva veebisaatega "Puuduta mind!", kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi 25. saate külalisteks on hüpnotisöörid Maris Saar ehk Marissa ja Siim Sildoja.
 

Mis on hüpnoos?

Lühidalt öeldes on hüpnoos muutunud teadvuse seisund. Hüpnoosil on mitmed eri tasandid. Teraapilisel eesmärgil ei kasutata kõige sügavamat hüpnoosi tasandit, mida praktiseeritakse lavahüpnoosis, sest siis ei ole inimese teadvus kogu aeg kohal. Teraapiat tehakse just selle mõttega, et inimene kogeks sügavaid asju ja suudaks neid ka meelde jätta. Niinimetatud lavahüpnoos tähendab eelkõige meelelahutust, hüpnoteraapia abil aga saab inimesi aidata.

Hüpnootiline seisund võimaldab väga sügavalt lõdvestuda nii, et on võimalik saada kontakti informatsiooni, mälestuste ja tunnetega, mis aja jooksul meisse on salvestunud. Soovi korral saab neid muuta ja mõjutada. Vastupidiselt levinud müüdile ei ole see ohtlik, vaid kasulik. Paljud meie sisse ladestunud kogemused, uskumused, tunded ja hoiakud on kujunenud elu takistavateks. Hüpnoos võimaldab muuta neid kogemusi igapäevast toimetulekut soodustavateks.

Hüpnotisöörid Maris ja Siim; Anu Saagim; Sirje Presnal

Kes on Maris?

Maris ehk Marissa kogus tuntust TV3 ekraanil hüpnoositrikkidega. Ta pani saatekülalisi haukuma, kartma nunnut kassipoega või nautima vett veini pähe. Naine ise toonitab, et asja mõte on sellisest palaganist tegelikult väga kaugel.

Seitsmeaastase Robi ema Maris ehk Marissa (32) ütleb, et hüpnoosi eesmärk pole tegelikult meelelahutus. Nii nagu ta suudab inimeste alateadvusega mängida, saab ka seda mõjutades inimesi aidata. Näiteks kaotab lennu- või kõrgusekartuse, aitab paraneda lapsepõlve hingehaavadel või kustutab mustrid, mis takistavad inimesel elus edu saavutada.

"Inimeste jaoks on kõige raskem ja valulikum ise­endale probleemi tunnistada. Just sealt aga saabki muutus alguse," ütleb Marissa. Tema sõnul on mured ja hirmud tegelikult näilised, sest kõigele on lahendus. Esimene samm tuleb aga teha endal ja võtta täielik vastutus oma elu eest. "Lihtne on muudkui oodata ning loota, et raudselt tuleb õnn kunagi ka minu õuele. Aga igaüks vastutab ise enda eest. Kõike korraga ja sõrmenipsuga kindlasti lahendada ei saa. Ise peab tahtma ja olema valmis asjaga tegelema."

Marissa ise hakkas hüpnoosi vastu huvi tundma kuus aastat tagasi, kui otsis abi sünnitusjärgse depressiooni vastu.

Kuna naine on ise palju läbi elanud, mõistab ta täpselt, mida tema kliendid tunnevad: “Ma olen elanud läbi kõik alates depressioonist, paanikahäiretest, kahakaalu kõikumisest ja sellest tingitud enesepiitsutamisest kuni päris sügavale auku kukkumiseni,” räägib ta. Ennast puhastab ja maha laeb ta voolava vee all. “Igal õhtul puhastan ma oma energiat voolava duši all. Mõttes annan veele käsu mind täielikult puhastada,” selgitab ta.

Hüpnotisöörid Maris ja Siim
Kes on Marissa kaaslane Siim ning miks ja kuidas paarike oma jõud on ühendanud, seda vaata lähemalt juba meie videost!
 
HELEN KÕPP, MARTIN ARNHOLD, NÕID ALISA; Eesti selgeltnägijate tuleproov 2017 (Tiina Kõrtsini)

"Puuduta mind" 26. saate külaliseks on "Selgeltnägijate tuleproovis" laineid löönud arengumaag Martin Arnhold.