Toomas LeppFoto: Teet Malsroos
Üritused
9. mai 2018, 15:57

Toomas Lepp Elina Nechayeva lavasõust: kui midagi oleks viltu läinud, oleks korraldajad seda ise tunnistanud (6)

Kui valdav enamus on  Eesti esinemisest Eurovisioni esimeses poolfinaalis lummatud, siis telerežissöör ja Tallinna Televisiooni ning Eesti Televisiooni endine juht Toomas Lepp ei jäänud rahule lavarežiiga.  Ta ei saa aru, kas kleidimustrite vaheldumist ei näidatud sihilikult või oli režii ebaprofessionaalne.

"Need on täiesti spetsiifilised ja professionaalsed märkused minu kui režissööri poolt. Üldmulje oli muidugi hea," selgitas Toomas. "Aga see torkas väga silma,  eriti see laialivalguv punane valgus. Mis kõige olulisem, me ei näinud kleidil muutuvaid mustreid, mis oleksid pidanud olema ju süsteemsed," räägib Lepp.

"Kui suur plaan vahetatakse üldplaani vastu ja see on vahepeal muutunud, aga televaataja ei näe seda, siis on projektsiooni areng või dünaamika vaataja jaoks arusaamatu," lausub režissöör.

"Kui see asi oli tõesti nii nagu Normet mainis, et esitus oli noatera peal ja Eestile oleks antud uus võimalus üles astumiseks, siis korraldajad oleks ise tunnistanud, et midagi läks nihu."

"Kui mingi asi läheb otse-eetri ajal rikki või lülitub välja, siis on suhteliselt keeruline kohe reageerida," teab kogenud telerežissöör. "Ma arvan, et nad teevad selle rahulikult ümber, et säiliks algne mõte," arvab Lepp.