Igor MangFoto: Alar Truu
Tele
9. mai 2018, 15:02

VÕIMSAIM #METOO EESTIS? „Pealtnägija“ ahistamisloo peategelane on tähetark Igor Mang (113)

Eilsest alates reklaamib ETV uuriv saade "Pealtnägija" tänaõhtust saadet seni ühe suurima ahistamisskandaaliga Eestis. Õhtulehe andmetel puudutab skandaal tähetark Igor Mangi, kes olevat katsunud naisi vastu nende tahtmist.

"Pealtnägija" Facebooki-lehel kinnitatakse, et ahistamisloo peategelane on tõepoolesttuntud astroloog Igor Mang. „See oli reaalselt käperdamine,“ ütleb Mangi poole personaalse horoskoobi saamiseks pöördunud Kätlin, kelle sõnul läks tähekaardi konsultatsioon sujuvalt üle intiimseks tšakrate avamiseks. „Ta krabas mind sõna otseses mõttes jalge vahelt.“

„Käed läksid pükstesse,“ lisab samalaadse kogemuse saanud Kaja, kelle sõnul otsitakse Mangilt tihti abi just raskel elu hetkel. „Kerge viha tekib, et ta kasutab ära inimesi, kes on võibolla sel hetkel natukene nõrgemad, kui nad muidu on olnud,“ 

Hoolimata, et toimetusel on teada viis juhtumit ja kaks episoodi neist koguni lindis, eitab 68aastane tähetark ahistamist kategooriliselt. „Mitte midagi sellist ei olnud,“ nendib Mang. Maksimum, mis klientidega toimus, on tema sõnul kallistamine ja kõik süüdistused tema aadressil osa viimase aja meestevastasest kampaaniast. „Sellega on nüüd mingi hullus on,“ viitab tähetark #MeToo kampaaniale.

Eelmise aasta sügisel ärritas ühiskonda Taavi Rõivas ja tema käitumine Malaisias, kus ta peol ahistas väidetavalt noort neidu. Toona astus Rõivas tagasi riigikogu aseesimehe kohalt ja taandus riigikogu lihtliikmeks.

Mangil kuskilt tagasi astuda pole, kuid korraliku peavalu võib tänane saatelõik tekitada Maalehes, kus Mang avaldab iga-aastaseid ülipopulaarseid horoskoope. Koostöö Mangiga võib tulevikus tekitada Maalehele tõsiseid eetilisi dilemmasid.

ETV menusaade "Pealtnägija" on eetris täna st kolmapäeva õhtul kell 20!

Vaata saate treilerit siit: