Roman PolanskiFoto: Reuters/Scanpix
Film
9. mai 2018, 14:48

Polanski kaebas Ameerika filmiakadeemia enda väljaheitmise pärast kohtusse

Roman Polanski on alustanud kohtuteed Ameerika filmiakadeemia vastu, kes heitis ta eelmisel nädalal oma ridadest välja. Koos Polanskiga näidati ust ka seksuaalkuriteos süüdi mõistetud Bill Cosbyle.

84aastane kineast, kes oli 2003 võitnud filmiga "The Pianist" parima režissööri Oscari, otsustati filmiakadeemiast välja heita seoses sellega, et ta mõisteti aastakümneid tagasi süüdi alaealise vägistamises, kuid põgenes USAst enne karistuse määramist. Ühtlasi on Polanskit viimastel aastatel tabanud mitu lapsepilastussüüdistust.

Polanski advokaat Harland Braun ütleb kirjas Ameerika filmiakadeemiale, mille ametlik nimi on Academy of Motion Picture Arts and Sciences, et Oscareid jagav organisatsioon ei järginud Polanskit välja visates ei omaenda ega California seadusi. Nimelt ei andnud akadeemia Prantsuse kineastile võimalust end kaitsta, vahendab Briti leht The Guardian.

#MeToo liikumist on Polanski hiljutises intervjuus oma sünnimaa Poola ajakirjandusele nimetanud massihüsteeriaks ja silmakirjatsemiseks.