Eesti Blogiauhindade korraldaja Mari-Leen AlbersFoto: Mari Luud
Blogid
9. mai 2018, 14:10

Eesti blogiauhindade hääletusel osales avapäeval üle 2000 inimese

Lugu muudetud 10. aprillil vastavalt Õhtulehele laekunud avaldusele ja Õhtulehe reeglistikule.

1. mail avati Eesti blogiauhindade hääletus, kus esimese päeva õhtuks oli osalenud 2238 inimest, esimese nädalaga on oma hääle andnud 5321 inimest.

Hääletada saab 15 põhikategoorias ja uuendusena on sellel aastal lisatud kategooria blogi tegu, kus on nomineeritud blogijad, kes on viimase aasta jooksul oma tegudega eriti silma paistnud ja blogimist omamoodi populariseerinud.

Tihe rebimine käib igas kategoorias, seis on minutitega muutuv ja nagu varasemad aastad on näidanud, käib rebimine hääletuse lõpuni. Korraldusmeeskond on igal aastal rõhutanud – iga hääl loeb. „Õnneks on blogijad tublid ja jagavad infot oma lugejatega, et nad nende poolt hääletaksid. Aastad on näidanud, et ka mõni hääl võib sind esikolmikust välja jätta,“ ütleb blogiauhindade korraldaja Mari-Leen Albers. „See, kes juhib täna, võib homme viimasele kohale kukkuda. Kui ta kutsub inimesi üles enda poolt hääletama, võib ta jälle ettepoole tõusta, seega on kõik viimase hääletuspäevani lahtine.“

Hetkel on tihe rebimine aasta uustulnuka kategoorias, kus esikoha eest võistlevad aasta snapchatter'i auhinna pälvinud Kristina Pärtelpoeg ja raadiosaatejuht, näitleja ja videoblogija Brigitte Susanne Hunt. Konkurentsis on tihedalt kannul ka fotoblogija L.U., kes muuhulgas on oma blogis avalikult rääkinud rindade suurendamise operatsioonist.

Arvamusblogide kategoorias on kanda kinnitanud „Prooviabielust“ tuntud Helen Kõpp.

Elulistes blogides on esikolmikus pime blogija Kai, aus ja avameelne Merje ning kolme lapse ema Jane.

Ilu- ja moeblogides käib kõva rebimine, sest varasemad kolm aastat noorte blogijate kategoorias rokkinud Mariel Pähkel on kategooriat vahetanud ja on üsnagi kannul eelmise aasta võitjal, meikar Liisa Leetmal.

Pere- ja beebiblogides hoiab lippu kõrgel blogi „See ei ole muinasjutt“, mille autor kolis mõne aja eest perega Hispaaniasse. Kannul on „Elu kaksikutega“ blogi, mille autor saab peagi kolmandat korda emaks.

Ka spordi- ja trenniblogis käib tihe rebimine – üllatuslikult on siin pead tõstnud eelmise aasta uustulnuk Kadri-Ly, kes võitleb vähiga ja arste trotsides ei jäta vahele ühtki trenni, et bikiinifitnessi lavale jõuda.

„Igas kategoorias on sel aastal võimalik valida kolm lemmikut, mille tõttu on sel aastal hääled eri blogijate vahel minimaalsed,“ lisab Albers.

Hääletamine kestab 31. maini. Oma lemmikuid saab valida Eesti blogiauhindade lehel http://eba.marimell.eu/eba2018_h/.

16. juunil toimub suur auhindade jagamine Telliskivi Loomelinnaku teatrikeskuses Vaba Lava. Oodatud on lisaks blogijatele nende sõbrad ja blogilugejad, enne ürituse algust on plaanis ka erinevad töötoad, milles osalemine on huvilistele tasuta.

Kell 19.30 alustab kaks töötuba – Promoty töötuba „Sisuloome kui elukutse“, kus külaliseks on DJ, sotsiaalmeedia turundaja ja blogija Merili Mägi. Ta räägib, kuidas tegi 2014. aastal oma esimese koostöö ning kuidas sai sellest tema teekond sotsiaalmeedias alguse.

Samal ajal alustab ka Samsungi töötuba „Pane telefonikaamera enda kasuks tööle“, mida viib läbi läbi fotograaf, blogija ja koolitaja Siiri Kumari.