Conchita WurstFoto: AFP/Scanpix
Üritused
9. mai 2018, 13:00

Elina Nechayeva etteaste lõi Conchita Wurstil hinge kinni! (40)

Eurovisioni sensatsioon Conchita Wurst avaldab Twitteris Elina Nechayevale austust lakooniliselt, kuid seda kõnekamalt.

Habemega naisena tuntud Conchita säutsus Elina etteaste järel Twitteris: "Eesti ... võtab hingetuks!" Sissekanne on saanud juba üle 400 laigi ning paljud fännid kiidavad Cochitale takka. 

Eesti ongi ainus maa peale Conchita kodumaa Austria, kellele etteastele ta esimese eelvooru õhtul Twitteris tähelepanu juhtis. Austria esindaja Cesár Sampsonit kiitis Wurst oma säutsus ülimalt cool'iks.

Austria oli esimene riik, kelle finaalikoht teatavaks sai. Järgmisena loeti ette Eesti nimi. 

Eesti eurolauljanna suhtes ei jäänud ükskõikseks ka Briti ringhäälingu BBC Eurovisioni koduleht, kus esimese poolfinaali seitsme hämmastava seiga seas figureerib ka Elina Nechayeva etteaste.

"Nechayeva napakas kleit ja eepilised kõrged noodid kindlustasid Eestile edasijõudmise," kirjutab BBC Eurovisioni koduleht.Esimesena mainitakse artiklis Iisraeli lauljanna Netta kanalikku loksumist finaali, abiks kümnetest kassidest koosnev ornament.Teisena tunnustatakse Soome staari Saara Aaltot, kes - vihje laulu pealkirjale - tegi BBC hinnangul monströösse etteaste ja pääses sellega finaali. BBC ei jäta märkimata Aalto osalemist Briti televõistlusel "X Factor". Kiita saab ka Iiri, kes pääses üle aastate poolfinaalist edasi, ning Valgevene artisti eksperimentaalne lavatehnika, sealhulgas roosikaamera.Viiendana tõstab BBC Eurovisioni koduleht esile Elina, järgneb kiitus Tšehhi poisi seljakotitrikkidele ning Küprose lauljanna võrdlus Beyoncéga. BBC toonitab, et kihlveokontoreis oli artist tõusnud favoriidiks.

Irish Times: „“La forza“ on kogu sõu parim laul!“

Maineka Briti päevalehe The Guardian veebiversioon nimetas kolmapäeval ilmunud artiklis tänavust võistluslaulude saaki väga tugevaks. Paremiku seas oli esile toodud ka Eesti– „see suure kleidiga“. „Kui teile meeldib popooper, meeldib teile kindlasti Eesti esindaja Elina Nechayeva, kes esitab säärast klaasi purustavat teatraalsust, mida tavaliselt leiab ainult jalgpalliturniiride soundtrack'il. Kui teile popooper ei meeldi, tundke rõõmu faktist, et Elinal on üüratu kleit, millele inimesed animatsioone projitseerivad,“ kirjutab muusikakriitik Alex Marshall. The Guardiani kriitik nimetab Elina kleiti lausa tänavuse Eurovisioni vingeimaks tehnikavidinaks. „Politico andmeil maksis see 65 000 eurot, kuid Eesti valitsus keeldus selle eest maksmast,“ seletab Marshall ja lisab: „Tõsi, see näeb natuke välja pulmalise moodi, kes pruuti üle trumbata üritab.

“Väärikas Iiri päevaleht Irish Times paigutab „La forza“ lausa nende kümne pala hulka, mis võivad Eurovisioni võita. Enne Eestit loetletakse järgmisi riike: Iisrael, Prantsusmaa, Norra, Iirimaa, Bulgaaria, Austraalia, Rootsi, Holland, Tšehhi. „Ja lõpuks Elina Nechayeva, klassikalise koolitusega sopran, kelle erakordne hääl ja kujumuutev kleit (nagu ka kõnealuse kleidi Lissaboni sõidutamise kulud) osutusid laupäevase finaali eel tähtsaks kõneaineks.“

Ajakirjanik Eoin Butler nimetas Elina itaaliakeelset laulu lausa kogu sõu parimaks. Kuid võitu ennustab Butler siiski Iisraeli Nettale (keda ta nimetab Björgi ja Meghan Trainori ristsugutiseks) ja tema kanasõule: „Ärge siis üllatuge, kui Elina armuliselt plaksutab, kui Iisrael end tähtsal õhtul võitjaks kloksub.“