Olavi PihlamägiFoto: Robin Roots
Üritused
9. mai 2018, 12:58

Olavi Pihlamägi: valus küsimus on, kelle ette ja järele Elina laupäeval satub (4)

Olavi Pihlamägi ütles esmaspäeval, et on Eesti finaalipääsus kindel, kuid ei soovinud põhjust avaldada, sest kõik aspektid reastuvad alles pärast lavaesituse nägemist.„Väga hea, et Elina laul oli täpselt samas standardis nagu Saku suurhalli esitus. Selle esitusega pidigi ta edasi minema.”Samas tõdeb mees, et esimeses poolfinaalis oli piisavalt negatiivseid, aga ka positiivseid üllatusi. „Selle tõttu ongi vaja näha esitusi järjest, nagu nad välja loositud on,” sõnab ta.

Ka finaali kohta ei oska Pihlamägi enne midagi öelda, kui neljapäeva öösel laupäevane esinemisjärjekord paika pannakse. „Kõige õudsem on, kui meie laulu ees on tümpsulugu, mis hakkab meie loo suursugusust ära sööma. Õnneks oli poolfinaalis meie ees Valgevene, kelle lugu oli hästi lüüriline, kuigi Rooside sõja temaatika suhteliselt maitsetu. Küll aga valmistas see meie laulu väga hästi ette. Ka Bulgaaria, kes esines pärast Elinat, ei tõmmanud meie laulu pühalikkust maha,” sõnab Olavi, et eelnev ja järgnev lugu andsid Elina laulule ruumi särada.

Pihlamägi lausub, et lavasõu üle nuriseda ei saa. „Oleksin võib-olla kirevust natukene vähemaks kruttinud, sest laul on isegi suurejooneline. Kuid see ei olegi tähtis, oluline on, et ta sai edasi just selles headuses, nagu me lootsime.”

„Ma olen kindel, et Elina teeb laupäeval parema esituse, sest üks osa närveerimisest on möödas, ta on laval juba esinenud. Kõige õudsem on, et suur viisik (Inglismaa, Saksamaa, Hispaania, Prantsusmaa ja Itaalia annavad Eurovisionile finantsiliselt kõige suurema panuse ning on seega alati otse finaalis – T.J.) ja võitjamaa ei saa poolfinaali kogemust,” sõnab Pihlamägi, et lava ja publiku reaktsiooni tunnetamine enne suurt finaali on väga tähtis. „Elinal on see praegu juba olemas, laupäeval on ta oluliselt rahulikum ja arvan, et esineb veel paremini. Suhteliselt valus küsimus on aga see, kelle ette ja järele meie laul satub.”