Priit PajusaarFoto: Laura Oks
Üritused
9. mai 2018, 01:52

Priit Pajusaar: Elina Nechayeva esitus oli lihtsalt suurepärane! (13)

Helilooja Priit Pajusaar on Elina Nechayeva esitusest sügavalt vaimustuses, samas tunnistab, et esimesed taktid tekitasid temas pisut kõhedust. "Koloratuursopranile on selles registris keeruline laulda ja seetõttu olid esimesed taktid natuke kõhedad - tundus, et see käima saamine oli raske," räägib Pajusaar. "Kokkuvõttes oli aga suurepärane esitus."

"Räägime sellest, et tegemist on ikkagi vokaalselt keeruka looga. Visuaal ja esitus olid ääretult võimsad," jagas Pajusaar mõtteid pärast Eesti etteastet Eurovisioni poolfinaalis. 

Elina Nechayeva Foto: AP/Scanpix

Priit Pajusaar, kelle loomingulisest sulest on valminud Eesti armastatud eurolaulud "Kaelakee hääl" (1996. aastal Maarja-Liis Ilusa ja Ivo Linna esituses)  ja "Diamond of Night" (1999. aastal Evelin Samueli esituses), jälgib tänasel päeval eurokarusselli sportlikust huvist. "Olen tegelikult spordihull ja teatud mõttes on ka Eurovision omaette sport," lausub Priit.

Kuidas läheb Eestil finaalis, on keeruline spekuleerida. "Kuigi loo arranžeering on kaasaegne, siis me kõik teame, et ooper kui selline ei ole laiade masside lemmik ja see on väike küsimärgi koht. Aga ma siiski arvan, et tegemist on sellise palaga, mis lõppkokkuvõttes kõnetab väga erinevaid inimesi," arvab Pajusaar. "Ta on olemuselt ju ikkagi võimas ja ilus." 

"Me võime küll arvata ja ennustada ning mõelda oma mätta ja emotsiooni pealt. Või rahvusliku tunde- või muusikalise maitse pealt, aga tegelikult loeb ikkagi see, kui palju tõstetakse hääle andmiseks telefonitoru.. Õnneks on olemas ka žürii, kes paneb oma järjestuse paika," lausub Priit ning soovib Elinale laupäevaseks finaaliks palju edu ja õnne!

Lisaks Eestile pääsesid esimesest poolfinaalist edasi Austria, Iisrael, Küpros, Leedu, Tšehhi, Bulgaaria, Albaania, Soome, Iirimaa.