EMAD: Liisi Koikson (vasakul) ja Mari Jürjens on aktiivsed emad, kes on ühendanud lapsekasvatuse ja muusika.Foto: Merilin Mandel
Inimesed
9. mai 2018, 12:30

Noored emad Liisi ja Mari tähistavad kevadet ja emadepäeva üheskoos ja samal laval

Liisi Koikson ja Mari Jürjens: emaksolemise alguses töötab aju hoopis teistmoodi – lülitab end nii välja, et noodikirja lugeminegi unub ära! (4)

„Olin kui puuga pähe saanud, ma ei tundnud ennast enam ära,“ meenutab lauljatar Liisi Koikson naerdes, kuidas emaksolemine ta isiksust hoobilt muutis. „Proovisin nooti lugeda, kuid ei tunnetanud isegi enam selle süsteemsust. Nüüdseks on see õnneks lahtunud.“ Lauljatar Mari Jürjens, kes on tuntud oma süsteemsuse poolest, kaotas aga igasuguse võime asju meelde jätta.

Olin kui puuga pähe saanud, ma ei tundnud ennast enam ära,“ meenutab lauljatar Liisi Koikson naerdes, kuidas emaksolemine ta isiksust hoobilt muutis. „Proovisin nooti lugeda, kuid ei tunnetanud isegi enam selle süsteemsust. Nüüdseks on see õnneks lahtunud.“ Lauljatar Mari Jürjens, kes on tuntud oma süsteemsuse poolest, kaotas aga igasuguse võime asju meelde jätta.

Liisil on ligi poolteiseaastane tütar Ella, Maril aga kolm poega – kaksikud Jan ja Marius (3) ning Gustav (11kuune). Head lapsed ja samal ajal kratid kõik. Ella siiski on Liisi sõnul alles krati-ikka jõudmas ja alustanud ema taluvuspiiride katsetamist. Oma sarmikal moel. Mari poistekolmik on krattimises aga vägagi kogenud. „Nad on nagu kamp,“ kirjeldab Mari oma poisteväge. „Nad ei suuda paigal olla ja kogu aeg käib pidev rüselus. Jan, kes kaksikuist teisena sündis, on väiksem, aga iseseisvam. Suurem kaksik Marius on see, kes peab tegema kõiki asju nii, nagu Jan. Ta tahab vennaga nii koos olla. Lasteaiaski pole nad hetkegi eraldi, vaid kogu aeg koos.“

Edasi lugemiseks: