Inimesed

Ave Nahkur: „La Gomeral pätte ei ole, me võime uksed lahti jätta. Meil oled nagu vanajumala selja taga.“ (35)

LISA KOMMENTAAR

12. august 2018, 23:46
Miks peaks terve mõistusega eestlane seda kohta veel üldse külastama, kui selle perenaine on Eestile ja eestlastele vee peale tõmmanud? Ei tasuks ust mürtsuga kinni lüüa, sest kunagi ei tea, millal tagasi on vaja tulla. Ja see, et seal soojal saarekesel elu paradiis tundub, on näiv. Ta on elanud seal niiii lühikest aega, keelt eriti ei oska ja asjadest aru ei saa. Samas on seda saart räsinud tohutu tulekahju, ja ainult mõni aast tagasi, nii et ...
Kustutatud kommentaar9. mai 2018, 19:03
Kui tsensuur kommentaariumites arvamusi kujundab, siis pange kommentaariumid hoopis kinni. Kirjutage ise oma artiklid, ise lugege ja laikige. Milleks teile meid, lugejaid, veel vaja on?!
9. mai 2018, 10:13
„Mina räägin spanglish’it.“ Viimane on üks Ave väljamõeldud sõnadest ja tähendab hispaania-inglise segakeelt.
Oi-oi, kui ignorantne arvamus!
Ave väljamõeldud sõna on juba ammu olemas:
https://en.wikipedia.org/wiki/Spanglish
10:13-le9. mai 2018, 12:43
spanglishis räägib ta oma väljamõeldud sõnu---nii tuleb seda mõista!
Ei sanud9. mai 2018, 09:59
lugeda,kuna on maksuline,aga Ave Nahkur on väga armas kunstnik ja muidu tore naine,Ikka kõike head talle kas Hispaaniasse või meie Eestisse,
Jummel9. mai 2018, 09:45
Kas juba 2 talve! Aeg ikka lendab!
vanaema9. mai 2018, 09:35
Jah, Ave, päris raske on olla umbkeelne. Kas sa tõesti arvasid, et nad hakkavad seal sinuga eesti keeles rääkima? Õpi hispaania keel selgeks, kui tahad seal elada. Ja sinu pärast seal keegi ei hakka oma kombeid muutma.
keeltest9. mai 2018, 12:44
Aga miks siis mitte, venelaste pärast me ju muutsime oma kodus nii mõndagi!
äää9. mai 2018, 13:29
lugeja9. mai 2018, 09:15
Tahab talu tagasi? Aga kirjutati ju kunagi, et müüs seda ise?
Ei taha nad tagasi, pannakse müüki uuesti.9. mai 2018, 10:01
See vahepealne ostja-moodi ei ostnud ju seda, elas seal ainult veidi.
Vanast artiklist:
"Peale Ave elumaja Kuusalus pandi müüki ka tema elukaaslase Imre Toltsbergi (48) Raudoja talu, et koguda raha soojale maale kolimiseks.
Anija vallas endises Raudoja kõrtsis jõudsid Ave ja Imre turismitalu pidada viisteist aastat."
Kat9. mai 2018, 08:52
Mis see on: kohalike umbkeelsus? Umbkeelne on ikka Ave. Kahe aastaga õpib iga arenev inimene kohaliku keele selgeks.
Mann9. mai 2018, 09:14
Ja kui palju on neid arenematuid ikka Eestimaal...
TT9. mai 2018, 10:52
Nagu president Putin on öelnud, et ainult täielik i d i oot ei suuda selgeks õppida selle maa keelt, kus ta elab või töötab
vanaema9. mai 2018, 11:23
Ja temal on õigus! Inimene peab olema alati valmis saata kohaliku keeles sõimajad pikalt.
to mann9. mai 2018, 12:58
ega sa ometi Avet ei taha panna arenematutega ühte patta?
12:58-le9. mai 2018, 13:16
Mida panna, kui ta on juba seal.
see9. mai 2018, 09:25
on õige küll, et teise keeleruumi kolides on esimene asi ikka ise kohalik keel selgeks õppida, või veel parem - teha seda juba enne kolimist.
umbkeelsuse all peetakse arvatavasti silmas, et kohalikud ei räägi inglise keelt. kui ta kolis lootuses, et saab kohalikega suheldes keelt õppida, või et saab üleüldse hakkama ainult inglise keelega, siis võib tema pettumusest aru saada :)
9. mai 2018, 10:08
Pole vaja selle "umbkeele" sõna kallal iriseda nii pikalt, ta räägib seda naljaga, sest ise ei oska samuti eriti võõrkeeli.
umbkeelne - ainult oma emakeelt oskav9. mai 2018, 10:12
Ega Ave seda kindlasti halvas mõttes ei öelnud. Ka Soomes on paljud umbkeelsed, sest lihtsalt ei lähe muid keeli vaja. Usun, et ka Eesti maapiirkondades, kus ainult eestlased elavad.
Umbkeelsel on ka teine tähendus - kohalikku keelt mitteoskav.
Nii et fifty-fifty.
Peaasi, et hakkama saab.
10:12-le9. mai 2018, 12:46
Muidugi e i öelnud! Aga meil on siin ju TAVAKOMMENTEERIJATEGA tegu!
Nii9. mai 2018, 11:59
Normaalse arukusega inimesel kulub ehk max 6 kuud hispaania elementaarse kõnekeele õppimiseks ,(eriti kes oskab juba mõnda ladina juurtega keelt)
Peeter9. mai 2018, 12:34
Kui palju sa ise hispaania keelt õppinud oled, et seda nii lihtsaks pead? Peab ütlema, et hispaania keele lihtsaks pidamine on täiesti tüüpviga. See on väga raske keel! Muidugi kui enne mõnda romaani keelt oskad on asi tunduvalt lihtsam.
9. mai 2018, 15:24
Normaalse arukusega inimene võtab Ave juttu muheda huumorina, mitte ei hakka mingist elementaarsest keeleõppest peensusteni rääkima.
to "Nii"9. mai 2018, 18:05
Ave elab LaGomeral, mis on küll imeilus saar oma lugematute serpentiinide, ürgorgude ja loorberimetsadega, aga see küla, kus ta elab, ei soosi kohe üldse hispaaniakeelset õpet. Lisaks on Hispaania kõnekeel kordades raskem, kui näiteks inglise või soome keel. Kohalikud räägivad väga kiiresti ja kasutavad slänge ning kuna eesti- või inglisekeelne tõlge puudub, siis on ka raske mõttele pihta saada. Kõnekeelt tänaval või poes kindlasti ära ei õpi. Kuue kuuga küll mitte.
Võib olla ei ole ma ka nii "arukas" nagu sina, ilmselt õpid sa iga "max" kuue kuu tagant mõne uue keele selgeks, aga kaldun arvan, et selliseid "normaalseid" inimesi ei ole väga palju.
Ave räägib sellest ka ilmselgelt huumorivõtmes, mitte üleolevalt. ja ta koduuks ei käi tõepoolest lukus - igaüks on tema juurde teretulnud. Mine sina ka - sul ju hispaania keel suus. Tuled tagasi, oled palju õnnelikum inimene. Normaalne juba sa ju oled.
¡Muchas gracias!
"Kohalike umbkeelsus"9. mai 2018, 08:29
See lõbus mõttekild tõi hommikuks naeratuse näole.Hispaania keel,390 miljoni kõneleja näol,on suuruselt teine keel maailmas.
l-kjhg9. mai 2018, 08:55
Mõtlesin samuti, et kumb umbkeelne on, sisserännanu või kohalik rahvas?
seda minagi9. mai 2018, 10:52
meenub omaaegne elu Eestis, kus päris sageli pidid kuulma: govorite po russki
oi ei9. mai 2018, 11:06
Käratati hoopis Govorite po tšelovetšeski!
Umbkeelsus9. mai 2018, 18:41
Kui ma Hispaanias käisin, läks mu autol rehv tühjaks. Mitte keegi, absoluutselt mitte keegi ei oska seal inglise keelt - kui hotellid ja autorendifirmad välja arvata. Võib olla politsei ka, aga õnneks see kogemus puudus.
Proovi sa tänaval küsida infot suvalise inimese käest, et kus asub autoremonditöökoda..Parkisin auto parklasse ja läksin linna peale infot küsima. Lihtne küsimus - autoremonditöökoda, rehviparandus. Inglise keeles "car service" ja kõik saaksid aru. Seal mitte.
Kogu selgitamine käis käte ja jalgadega, miimikaga ja žestidega ja Google`i tõlke abil. Lõpuks, jõudes selle pantomiimiteatriga autoremonditöökojani, küsisin letiteenindajalt rumala küsimuse, et kas ta inglise keelt oskab. Ikkagi letiteenindaja suures autoremonditöökojas. Et kas aega on teeninduses jms. Vastus oli "Espana, espanola!!!" Ülbelt ja ühemõtteliselt.. Jälle kogu tekst telefoni, ilmselt mingi umbluu Google tõlge, aga kuidagi lõpuks saadi ikka mu probleemist aru. Siis nemad jälle Google tõlke kaudu mulle vastu, et millal on neil aega ja millisesse garaažiboksi minna ja et leping tuleb täita ja autovõtmed nende kätte jms.. Hea, et telefoni aku tühjaks ei saanud.
Imelik, mina olen "Estonia ja eesti keel", aga ma oskan ka vene, inglise ja soome keelt.. Ja mitte, et mul neid keeli väga vaja oleks, vaid inglise keel on vist küll täiesti elementaarne teine võõrkeel igal tänapäeva inimesel.
Mida see "espana-espanola" teeb siis, kui ta ise reisile läheb? Reisibki ainult Hispaanias? Või arvab, et igal pool maailmas temaga lahkelt hispaania keeles räägitakse?
turist11. mai 2018, 10:53
Aga mehhiko, kesk- ja lõuna-ameerika räägivadki ju hispaania keeles.
La La Homera needus9. mai 2018, 07:58
Lõnamaal peesitades varastakse ka trussikud ära.
9. mai 2018, 07:49
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kõik mu teavad kui kirjavigased ja toimetamata on need artiklid - miks peaks toimetamata arrikli eest üldse midagi maksma? S.o. nagu keeduvorst, mis pole keedetud.9. mai 2018, 09:55
Vaadake öhtulehe allossa on kuu aja eest eriti kõrge allriba tekkinud mille sees reklaam kerib. See on enda kõrgust võrreldes varasemaga muutnud - on kõrgem kui varasemalt, st meeleheitlikult müüvad reklaami, aga mis aga teeb koik lehe ainult koledamaks , aeglasemaks ja kasutustkõlbamtumaks, See ongi see paradoks, et kui raha vähe, kui leht ebamugav ja paneb normaalse kuid 5 aastat vana arvuti jahutusventilaatori täis pööretel huugama, siis lehe külastatavus väheneb veelgi mistõttu tuleb veel rohkem reklaamiraha küsida ja selleks et seda saada reklaami tellija käest kätte tehakse veelgi suuremad reklaambännerid, mis omakorda veel külastusnumbreid alla ajavad, mis aga reklaami telljatele ei meeldi...
murueit9. mai 2018, 12:47
Taevamanna, oskaksid sa vähemalt ise ilma vigadeta kirjutada!!!
oh heldene aeg11. mai 2018, 01:12
pole mingeid reklaamribasid siin, kui reklaamiblokkijat kasutad.