Huey Lewis 2015. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Saund
8. mai 2018, 13:30

Haigus röövis popmuusikalegendilt Huey Lewiselt musitseerimisvõime

USA popmuusikalegend Huey Lewis (67) šokeeris märtsis oma fänne, teatades Huey Lewis and The Newsi kõigi planeeritud kontsertide ärajäämisest. Laulja seletas, et Meniere'i tõbi on röövinud temalt kõrvakuulmise.

Hittidest "The Power of Love", "Stuck With You" ja "Hip to Be Square" tuntud Lewis avaldas küll lootust, et tema tervisehäda on ravitav. Nüüd aga tunnistas ta telesaates "Today", et lavakarjääriga võib olla lõpp.

"Ma pole veel suutnud leppida faktida, et ma ei pruugi enam eales laulda. Loodan tervemaks saada. Öeldakse, et positiivne hoiak on tähtis."

Meniere'i tõbi on tingitud sisekõrva kahjustusest, mille tagajärjel tekivad tasakaaluhäired ja kuulmislangus. Huey märkas sümptomeid esmakordselt märtsis Dallases esinedes. "Kui ma lavale astusin, oli mul tunne, et kuskil käivitub reaktiivlennuki mootor. Sain aru, et midagi on viltu. Ma ei suutnud nootidele pihta panna. Kõik oli moonutatud. Košmaarne. Täielik kakofoonia."

Lewis toonitab: ta kuuleb vestluskaaslast ja saab ka telefonis räägitud. Traagiline on see, et kuulmiskahjustus muudab musitseerimise võimatuks. "Ma ei saa lauldud. Ma ei kuule muusikat. Võin teha kõike peale selle, mida ma kõige rohkem armastan, ja see on kohutav ..."

Meniere'i tõvele pole ravi leitud, kirjutab People.com. Kuid Lewis usub, et kõrvakuulmist annab parandada toitumisega. "Ei mingit kofeiini, soola kogust tuleb vähendada, ja siis tuleb pöialt pidada. Asi võib paremaks minna. Aga veel pole läinud."