"Rannavalve" sekspomm Pamela Anderson mullusel Cannes'i festivalil selfi jaoks poseerimas. Foto: AFP/Scanpix
Film
8. mai 2018, 15:00

Cannes'i festival keelustab selfide klõpsimise

Tänasest 19. maini kestval 71. Cannes'i filmifestivalil kehtivad mitmed uuendused, neist enim kõmu on tekitanud selfikeeld.

Nimelt on nüüdsest keelatud Cannes'i punavaibal selfisid klõpsida. Enekategijaid ähvardab seansilt väljajätmine. 

BBC Newsi teatel on uuenduslik ka see, et filmide puhul, mille maailmaesilinastus toimub Cannes'is, ei korraldata pressilinastusi enam enne tähtsat päeva, vaid alles selle järel. 

Cannes' käib ühte sammu ka #MeToo liikumisega - koostöös Prantsuse valitsusega on asutatud spetsiaalne telefoniliin, millele saab teatada seksuaalsest ahistamisest. BBC Newsi teatel on ajendiks asjaolu, et produtsent Harvey Weinstein vägistas varasematel festivalidel ühe näitlejanna ning käitus teistega sündsusetult.

Žüriiliikmete seas on prantsuse näitlejanna Lea Seydoux, kes on kirjeldanud, kuidas Weinstein talle ligi tikkus. Žürii tööd juhatab Oscari laureatt Cate Blanchett, liikmete seas on ka "Videviku" täht Kristen Stewart. BBC Newsi märgib, et kõik kolm on teinud koostööd Woody Alleniga, keda adoptiivtütar Dylan Farrow süüdistab pilastamises.

Kuigi tänavuses žüriis on naised ülekaalus (viis naist, neli meest), torkab võistlusprogrammis silma naiskineastide nappus. 21 linateosest on vaid kolm naiste tehtud. Kõnealused režissöörid on Eva Husson (Prantsusmaa), Nadine Labaki (Liibanon) ja Alice Rohrwacher (Itaalia).

Mullu oli naisrežissööride osakaal täpselt sama tagasihoidlik.