Geoloogia instituudi noorted praktikalFoto: TTÜ
Eesti uudised
8. mai 2018, 10:55

TTÜ geoloogia instituudi õpe muutub ingliskeelseks (3)

Tallinna tehnikaülikooli geoloogia ja mäenduse õpe maapõueressursside õppekaval võtab peagi rahvusvahelise suuna. Seoses sellega asub instituudis juba sellest sügisest ingliskeelseid loenguid lugema Kanada mäendusprofessor Michael Hitch ning lähiaastatel avab geoloogia instituut ka ingliskeelse magistriõppe.

TTÜ geoloogia instituudi direktori Atko Heinsalu sõnul otsustas ülikool rahvusvahelise suuna kasuks just seetõttu, et valdkonnal ekspertidel on suur potentsiaal rahvusvahelist karjääri teha - seda on tõestanud ka eriala vilistlased, kes erinevates rahvusvahelistes projektides kaasa löövad.

“Juba täna töötab meie vilistlasi näiteks nii Soome, Rootsi kui ka Austraalia kaevandustes. Lisaks uutele kaevandustele ja karjääridele ootavad aga maapõueressursside spetsialiste ka kodumaised ja rahvusvahelised geoloogiliselt keerulised ehitusprojektid, nagu näiteks Tallinn-Helsingi tunnel ja Rail Baltic. Nõudlus spetsialistide järele on turul suur,” märgib Heinsalu ära eriala karjäärivõimalused.

Märgilise sammu rahvusvahelise õppe suunas astus TTÜ sellega, et valis rahvusvahelise konkursiga töötama Kanada mäendusprofessori Michael Hitchi. Professor Hitch alustab õppetööga sügisel ning tema erialaks on jätkusuutlik kaevandamine ja tuleviku maavarad.

“Meil on suur rõõm, et saame alustada tänu professor Hitchile juba sel sügisel esimeste ingliskeelsete loengutega. See on oluline samm meie suuremast ettevalmistusest muuta lähiaastatel juba kogu geoloogia ja mäenduse õpe ingliskeelseks ja kutsuda meile õppima ka välismaa üliõpilasi,” kirjeldas Heinsalu.

TTÜ geoloogia instituudi direktor on veendunud, et täna ei pea noored rahvusvahelisel tööturul läbilöömiseks ainult IT-d õppima, kuna ahvatlevaid võimalusi pakuvad ka geoloogia ja mäendus.

“Maapõueressursside uurimine on tugeva perspektiiviga ala, mida tasub nüüd tänu rahvusvaheliseks muutuvale õppele noortel veelgi enam oma karjäärivalikuna kaaluda. Seda isegi siis, kui gümnaasiumis sellest varem palju räägitud ei ole,” julgustas Heinsalu noori.

TTÜ geoloogia instituut kuulub tehnikaülikooli loodusteaduskonda ning ühendab loodusteadused ja inseneriõppe ning koolitab mäetööstuse ja geoloogia spetsialiste. Samuti uurivad instituudi teadlased, milliseid toormeid Eesti tulevikus vajab ning millised on parimad tehnoloogiad nende kaevandamiseks.