Eurovisioni esimene poolfinaalFoto: Keit Paju
Üritused
8. mai 2018, 15:40

FOTOD JA VIDEOD | Eurovisioni esimene poolfinaal: kellel on suurim kleit, veidraim hääl ja vingeim tantsukava? (18)

Tänavuse Eurovisioni esimene poolfinaal toimub juba täna õhtul ning teeme ülevaate, kellel on põnevaimad lavasõud ja kuumimad kostüümid.

TUULT JA VEEL TUULT: Aserbaidžaani esindab tänavu võistlusel lauljatar Aisel, kes esitab loo "X my heart". Aisel astub võistlustulle ka esimesena ning tundub, et kasutab kohe alguses ära kõik esimeseks poolfinaaliks mõeldud tuule. Aisel kannab valget kostüümi, mille lehvivad varrukad ulatuvad maani ning lehvivad tugevas tuules, mis lavale puhutakse. Jääb üle vaid loota, et ta poolfinaali esituse ajal selle tuule peale pikali ei kuku. 

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju
 

KORRALIKUD TANTSUKAVAD: Tšehhi esindaja Mikolas Josef (esitab lugu "Lie To Me") on endaga lavale võtnud tantsupoisid, kes teevad ka ägedaid trikke. Tegelikult pidi ka Mikolas ise laval saltosid viskama, kuid vigastas juba esimeses lavaproovis selga ning arst keelas tal ära igasugused akrobaatilised numbrid.

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju

Naistest saab ilmselgelt vingeima koreograafiaga maha aga Küprose esindaja Eleni Foureira, kelle loos "Fuego" löövad lisaks temale kaasa sama kuumad tantsutüdrukud. Juukseid lendab igas suunas, seega Beyoncé - hoia alt!

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju
 
 

PEADPÖÖRITAV JA SÄDELEV: Soome esindaja Saara Aalto, kes võistleb looga "Monsters" teeb kohe laulu alguses peadpööritava etteaste, kui ta mustal ümmargusel alusel üles tõuseb ja pea alaspidi laulma hakkab. Etteaste lõpus aga kukub ta lavale püstitatud poodiumilt tantsupoiste kätele, seega teeb ta juba kaks peadpööritavat trikki. Lisaks saab ta omale ka esimese poolfinaali kõige sädelevama kostüümi auhinna. 

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju
 

TELEPETTUS: Makedooniat esindab sel aastal duo Eye Cue, kes esitab loo "Lost And Found". Kohe loo alguses jäetakse mulje, justkui naislaulja teleporteeruks või liiguks vähemalt ühe sekundi jooksul paarkümmend meetrit. Tegelikult võeti loo esimesed kümme sekundit peaproovis linti ning laulja ülehelikiirusel liikumise taga on puhas telemaagia(pettus). Nemad saavad ka kostüümivahetuse preemia, sest ühel hetkel tõmbab lauljatar oma roosa kostüümi seljast ja alles jääb väga napp kehakate. 

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju
Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju
 

VÕIMSAM KLEIT JA HÄÄL: Ei tule vist kellelegi üllatusena, et selle kategooria võit läheb just Eesti esindaja Elina Nechayevale. Kuigi ka Albaania esindaja, Eugent Bushpepa suudab päris kõrgete nootidega hakkama saada, suudab Elina siiski "La forzas" välja võtta lausa kolmanda oktavi fa-noodi. Lisaks lööb ta pika puuga kõik kostüümidraamad, sest seelik, mida eurolaval piltide projitseerimiseks kasutatakse, on lausa 52 ruutmeetrit suur. 

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju
 

KÕIGE VEIDRAM HÄÄL: Selleaastase Eurovisioni üks favoriite on Iisraeli laulja Netta, kes on võistlustules looga "Toy". "Ma pole su mänguasi, sa rumal poiss," laulab Netta ja teeb vahele kanahäält. Kanahääled pole aga mingid niisama rumalad häälitsused, vaid kannavad endas sügavamat sõnumit. "Need hääled imiteerivad argpükside häält. Kui inimene ei käitu nii, nagu ta tunneb ja kohtleb sind mänguasjaga. "Baka" tähendab ka jaapani keeles rumalat," on Netta öelnud. 

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju
 

LÄHEDASEGA LAVAL: Esimeses poolfinaalis on kaks riiki, kelle esindajad on endaga lavale kaasa võtnud lähedase inimese. Šveitsi esindavas ansamblis Zibbz laulavad õde ja vend, Corinne ja Stefan Gfeller, ning nende pala räägib sellest, et pole ilus teisi kiusata, Muide, Cocol ja Steel on ka noorem õde, kes laulab ja mängib saksofoni, kuid ei soovinud perebändiga liituda. Ta tegeleb ratsutamisega ning pühendub sellele.

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju

Leedu lauljatar Ieva Zasimauskaite võiks vabalt saada ka kõige igavama lavasõu tiitli, kuid pääses sellesse kategooriasse, sest esituse lõpus lööb ta nunnumeetri lakke sellega, et lavale tuleb ka tema abikaasa, kellega siis loo lõpus lavale püsti pandud sillal kudrutatakse. 

Eurovisioni esimene poolfinaal Foto: Keit Paju