Foto: CBS News / Facebook
Maailm
7. mai 2018, 20:56

VIDEO | NAGU „TITANICU“ FILMIS: vesi ujutas kruiisilaeva kajutid üle (1)

See ei ole stseen filmist „Titanic“, vaid päriselt juhtunud õnnetus kruiisilaeva Carnival Dream pardal. Uputus ujutas täis 50 kajutit, kuid õnneks keegi tõsiselt kannatada ei saanud.

Koridoris ja kajutites möllav vesi ulatus mõne sentimeetri kõrgusele. Lekke põhjustas purunenud veetoru.

Laeva töötajad asusid otsekohe ämbritega vett kühveldama ja läbivettinud vaipu kokku rullima. Laev jõudis pühapäeval õnnelikult New Orleansi sadamasse ja Carnival Cruise, kellel alus kuulub, lubab reisijatele, kelle kajutites ujutas, reisi maksumuse täies ulatuses tagasi maksta ning soovi korral saavad kannatanud järgmise kruiisi ette võtta poole odavamalt.

Carnival Dream on nii pirakas laev, et paljud reisijad laeva teistes otstes ei teadnudki, et säärane õnnetus üldse juhtus.

See ei ole esimene sarnane juhtum sel aastal. Jaanuaris liikus kruiisilaev Norwegian Breakaway Bahama saartelt tagasi New Yorgi suunas ning ujus otse tormi keskpunkti. Kaks päeva kestnud piinarikas õudus, mil 4000pealine reisijaskond merehaiguse ning kuni 9meetriste lainete käes kannatas, päädis lõpuks veel pardale valgunud tulvaveega.

„Kui sa oled keset ookeani, suure laeva peal ja vesi uhub treppidest alla, siis sa tõesti mõtled: „See nüüd küll hästi ei lõpe“,“ kirjeldas üks reisija ja lisas, et nende kajutis tõusis vesi umbes 5 sentimeetri kõrgusele. Mitmes alumise korruse kajutis tilkus vesi laest alla ja kümned hirmul reisijad kogunesid ööseks kruiisilaeva aatriumisse. „Inimesed nutsid, kõik oksendasid, täielik õudukas,“ kirjeldas teine reisija.

Kruiisifirma lubas inimestele reisiraha heastada ühe päeva ulatuses. Mitte sulas, vaid krediidina nende laevade pardal. „Elu sees ei lähe mina enam laeva peale,“ lubas üks hirmunud reisija.