Prints Harry ja Meghan Markle'i ametlik kihlusportree. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
7. mai 2018, 16:35

Politsei: lahtises tõllas Harry ja Meghan võivad ahvatleda snaipreid (2)

Briti võimud tunnistavad, et prints Harry ja Ameerika näitlejanna Meghan Markle'i pulmad 19. mail kujutavad endast suurt turvariski.

Noorpaar on otsustanud pärast laulatust sõita läbi Windsori tänavate lahtises tõllas ehk landoos. Kuid Sunday Timesi teatel on julgeolekubossid ärevuses: kuninglik noorpaar võib sattuda snaiprite rünnaku ohvriks.

Kõrge politseiametnik rääkis ajalehele, et prints Harry ja Meghani valitud marsruut põhjustab suuri probleeme turvalisusega. "Turulinnast võib saada Sarajevo kesklinn," oli Scotland Yardi kuningakoja kaitseüksuse endise juhi Dai Daviese ärevust tekitav võrdlus. 1990ndail Balkani sõdade ajal võtsid snaiprid Sarajevos tõepoolest lihtinimesi sihikule. 

Veidi enam kui kolmekilomeetrisel teekonnal möödub kuninglik noorpaar oma landooga sadadest korteritest, majadest, rõdudest ja kauplustest, mis nende kohal Windsor High Streetil ja teistel kitsukestel tänavatel kõrguvad. "See kõik kujutab endast tervet julgeolekuprobleemide kaleidoskoopi ning neid oleks rünnaku korral väga raske evakueerida," ütles Davies.

2005. aastal abiellusid Windsori lossi kabelis ka Harry isa, troonipärija prints Charles ja hertsoginna Camilla. Nüüd saadetakse Windsori tänavatele usutavasti enam kui kolm korda rohkem politseinikke kui toona.