TerminaatorFoto: Robin Roots
Inimesed
7. mai 2018, 14:51

Terminaator tühistas kontserdi: ASI ON ENAM KUI P****S! (82)

Ansambel Terminaator teatas enda Facebooki leheküljel, et 5. mail toimuma pidanud kontsert Otepääl jääb tehnilistel põhjustel ära.

"Meile antud lavavool oli 420 volti ja see suutis pōletada maha kōik meie toiteplokid," kirjutab bänd sotsiaalmeedias. "Tundub, et tuleb üle pika aja vaba laupäev. (Loe “Kuuuurija” tüübi imeliku häälega...) - asi on enam kui p****s!!!"

 

"Tegemist oli tehnilise praagiga," selgitas bändi laulja Jaagup Kreem Õhtulehele.

Terminaator pidi üles astuma Tehvandil punnvõrride kestvussõidu ürituse raames 5. mail. Heliproovi ajal juhtus aga tehniline viperus, mistõttu pidi bänd esinemise tühistama.

"Korraldaja oli rentinud helitehnika firma, kes püüdis meile paremat elektrit tagada. Helimees oli aga faasid ja nullid segamini ajanud, mistõttu põlesid osad toiteplokid läbi," räägib Terminaatori ninamees nördinult. "Kohe, kui panime asjad üles ja ühendasime vooluga, käis pauk ja meie tehnika oli osaliselt maha kärsanud."

"Jube kahju on inimestest ja korraldajatest, sest bändi tegemise juures on just laval olemine ja rahvaga kohtumine kõige suurem rõõm," räägib Kreem.

"On muidugi kahju, aga me ei oleks ka muud lahendust leidnud. Pärast seda pauku ei julgenud me oma asju enam üldse liigutada - oleks veel midagi maha põlenud."

Korraldajat ei soovi Jaagup süüdistada. Küll aga paneb teda imestama see, et helimees ei suuda teada kõige elementaarsemat - kuidas ühendada juhtmeid. 

30 tegutsemisaasta jooksul on tegemist teise ärajäänud kontserdiga. "Selles mõttes on niigi hästi läinud," leiab Kreem. "Eelmine aasta oli selline täbar lugu, et meil oli lavatehnika juba üles pandud, kui tuli täiesti ootamatult keeristorm, mis ajas lava laiali ja lükkas kõik telgid ümber," meenutab Jaagup Lõuna-Eestis toimuma pidanud kontserti. "Asjad olid täiesti läbimärjad ja ümberringi oli täielik kaos. Mingid asjad on ilmastikuga seotud ja selle eest ei ole keegi kaitstud, aga nii palju võiks elektrimehed ikka teada, kuidas ühendada faasi ja nulli," teab Jaagup.

"Eks me loodame, et korvatakse need asjad, mis katki läksid." Rikutud lavatehika rahalist väärtust ei osanud Jaagup täpsustada.

"Otepää rahvas ei pea aga kurvastama sest juba pooleteist kuu pärast Jaanipäeval oleme me Pühajärvel ja siis anname ekstra suure lavasõu," lubab Jaagup Kreem.