50 NIPPI Anu ja ReetFoto: Erlend Staub
Inimesed
6. mai 2018, 10:47

VIDEO | 50 NIPPI | Põsed kauniks nii, et ka teistel oleks kena sind vaadata (9)

Õigesti valitud põsepuna aitab naise kaunil näol särada, andes sellele terve jume. Põsepuna pealekandmine on imelihtne, kuid siiski leidub palju neid, kes seda valesti teevad või sellega liiale lähevad. Meigikunstnik Reet Härmat jagab lihtsaid nippe, kuidas teha oma põsed kauniks nii, et ka teistel oleks kena vaadata. 

Alustada tuleks sobiva põsepuna leidmisega.

Puuderpõsepuna sobib rasusele nahale ja kreemjas põsepuna normaalsele ning kuivale nahale. Mis iganes tüüpi põsepuna valite, selle toon peaks sobima sinu enda näonaha tooniga. Põsepuna toon peaks rõhutama näo parimaid omadusi ning ei tohiks olla liiga esiletükkiv. Näiteks erepunane toon ei ole ilus heledal nahal, kuid samas jääb väga kaunis pruunikal päevitunud nahal. Heledanahalised võiks kasutada pehmeid roosakaid, koralli- või heledamaid roosakas-pruune toone. Vähem oluline pole ka kvaliteetne põsepunapintsel.

50 NIPPI Anu ja Reet (Tiina Annamaa)

NB! Meiki tehke alati hästi valgustatud ruumis, kõige parem päevavalguses, siis võite kindlad olla, et õue minnes ei näe te välja nagu klounid.

Puuderpõsepuna kasutamine:

Enne põsepuna pealekandmist peaks nahk olema kuiv. Eelnevalt pealekantud kreemid korralikult imendunud, pehme salvrätiga üle tupsutatud või puuderdatud. Ükskõik, kas kasutatud on tavalist päevakreemi, toonivat päevakreemi või jumestuskreemi. Kui põsepuna kantakse otse imendumata või niiskele päeva- või jumestuskreemile, jääb näole inetu põsepuna plekk, mida on raske hajutada. 

Seejärel võtke keskmise suurusega veidike puhvis põsepunapintsel, tupsutage see õrnalt oma põsepuna sisse ning õrnalt koputades eemaldage pintsli pealt üleliigne lahtine põsepuna.

Püüa suurelt naeratada, sest see toob põsesarnad kõige paremini esile ja leiad üles täpselt selle õige koha, kuhu põsepuna peale kanda.

Õrnalt ringjate liigutustega kanda põsepuna otse põsesarna keskele, hajutades seda veidi diagonaalis mööda põsesarnaluud meelekoha poole. 

Alusta vähemaga, sest juurde on alati võimalik panna, aga liiga tumedaid põski on raske heledamaks teha. Õrnade pisikeste ringjate liigutustega jääb tulemus kõige parem. Vältida tuleks konkreetseid jooni.

NB! Põsepuna pealekandmisel ei tohiks liikuda pintsliga ninasõõrmeest allapoole. 

50 NIPPI Anu ja Reet Foto: Erlend Staub

Kreemja põsepuna kasutamine:

Kreemjat põsepuna võib kanda otse oma päevakreemile. Kui kasutate jumestuskreemi, siis kohe selle peale, enne puudrit. Kreemjas põsepuna jääb alati väga loomulik ning seda on väga kerge hajutada. Kreemjat põsepuna on parim peale kanda sõrmeotstega, kuid seda võib teha loomulikult ka švammi või pintsliga. Naeratades leiate õige koha, kuhu põsepuna kanda.

Kandke põsepuna sõrmeotstega ringjate liigutustega otse põsesarnadele, hajutades veidi diagonaalis mõõda põsesarnaluud üles meelekoha poole. Sõrmeotstega ongi seda kõige parem teha, kuna toode soojeneb kehasoojusega kokkupuutel ja seetõttu hajub ka kergemini. Põsepuna võib kinnitada õrnalt toonitud või läbipaistva puudriga. 

Vaata täpsemalt videost!

Tänavune suurim ilumess Ilu Sõnum toimub 11.-13. mail.

Kevadmessi eesmärgiks on pöörata rohkem tähelepanu hooajalistele teenustele, tervise- ja heaolutemaatikale. 

Vaata täpsemalt SIIT!