Zibbz EurovisionilFoto: Andres Putting (EBU)
Üritused
6. mai 2018, 09:30

ÕL INTERVJUU | Šveitsi Eurovisionil esindav Zibbz: olulised on nii laul kui ka lavasõu, kuid lõpuks kõnetab inimesi laul ise

Šveitsi esindab sel aastal Eurovisionil popduo Zibbz. Duo moodustavad õde-vend Stefan ja Corrine Gfeller. Paar on pärit Zürichist, kuid elavad Los Angeleses. Corrine on kusjuures lava jaganud ka selliste legendaarsete nimedega nagu Donna Summer ja Prince!

Mida ootad tänavuselt Eurovisioni lauluvõistluselt?

Et saaksime igat hetke nautida!

Millised lood on su lemmikud ning kes sinu arvates tänavu esirinnas olla võiks?

Sel aastal on väga palju tugevaid laule ja esitusi. Oleme väga elevil, et saame olla osa sellest suurepärasest nimekirjast. Meile väga meeldib artistide ja riikide erinevus. Isegi kui võistluses on palju duette, oleme me kõik erinevad. Meie arust on Tšehhi ja Suurbritannia väga tugevad. Eks näis. 

Kumb on sinu arvates Eurovisionil olulisem – laul või lavaline esitus?

Muidugi on mõlemad olulised, kuid lõpuks kõnetab siiski enim laul ise. 

Millest sinu lugu räägib?

Me tahame levitada positiivset sõnumit. Meie laul on üleskutse vastu seista kiusamisele ja vihkamisele, pole vahet, kas seda teevad teised või sa ise. See lugu räägib kaasamisest, võrdsusest, erinevusest ja tolerantsusest. Mõnikord võid sa ise olla enda suurim vaenlane ning oma enese teel ees seismine on suurim kivi, mis sinu pihta visatakse. 

 

Kas sa lähed enne lavale minekut ka natuke närvi? On sul mingid erilised rituaalid, mida enne suurt esinemist teed?

Jah. Cocole meeldib keskenduda joogat ja hääleharjutusi tehes, Stee mängib üht mängu või peksab asju oma trummipulkadega. 

Milline nägi välja sinu kuu enne Eurovisioni lauluvõistlust?

Paar viimast nädalat veetsime Šveitsis ning aprillis osalesime Eurovisioni eelüritustel. 

Tihti arutletakse selle üle, mis keeles lauljad peaksid laulma. Mis sina arvad – kas iga laulja peaks laulma inglise keeles või oma emakeeles? Mis keeles sina laulda eelistad?

Meile meeldib variatsoon, nii laulusõnades kui ka stiililiselt. Meile isiklikult meeldib laulda inglise keeles, kuid kõik oleneb igast artistist endast ja sellest, millises keeles neile rohkem suhelda meeldib. 

Kuidas meeldib sulle Eesti esindaja Elina Nechayeva lugu ning millist kohta sa talle võistlusel ennustad?

Imeline hääl!! See on meie muusikast väga erinev, kuid armastame tema esitust ja lavashow’d. 

Mida ütleksid oma Eesti fännidele?

Teie toetus tähendab meile väga palju. Aitäh, et olete aidanud meil anda edasi oma sõnumit ja muusikat. Loodame teid Lissabonis kohata.