Sennek EurovisionilFoto: Andres Putting (EBU)
Üritused
6. mai 2018, 09:45

ÕL INTERVJUU | Belgia eurolaulja Sennek: igaüks peaks laulma selles keeles, milles end mugavalt tunneb

Belgiat esindab sel aastal Eurovisionil Sennek ehk Laura Groeseneken looga “A Matter Of Time”. 27-aastane naine ei ole tegelikult professionaalne laulja, vaid töötab IKEAs. Siiski ei ole naine muusikakauge, ta töötab ka vokaaltreenerina ning pianistina. 

Mida ootad tänavuselt Eurovisioni lauluvõistluselt?

Tahan inimesi oma etteastega puudutada ning kõige rohkem loodan seda, et esinen hästi ja loon laval endale omase atmosfääri. 

Millised lood on su lemmikud ning kes sinu arvates tänavu esirinnas olla võiks?

Mulle meeldib väga Prantsusmaa lugu!

Sennek Eurovisionil Foto: Thomas Hanses (EBU))

Kumb on sinu arvates Eurovisionil olulisem – laul või lavaline esitus?

Kindlasti laul. Muidugi on ka lavaesitus oluline, kuid see peab looga sobima. Kõik oleneb siiski laulust, lavaesitus peab seda toetama. 

Millest sinu lugu räägib?

Laul räägib sellest, et tuleb näha ilu asjades, mis kiirelt kaovad. Pinges, mis sind valdab, kui keegi sulle kallis ära kaob, tuleb ilu näha. Tahan inimestele öelda, et elu ei ole alati ükssarvikud ja vikerkaared ning halvad kogemused kasvatavad inimest.  

Kas sa lähed enne lavale minekut ka natuke närvi? On sul mingid erilised rituaalid, mida enne suurt esinemist teed?

Kui esinen bändiga Ozark Henry, siis hoiame alati enne käest kinni, et üksteisele energiat anda ja ühiselt hingata. Kui olen enne esinemist stressis, raputan oma käsi, et stress välja saada. See näeb tobe välja, kuid toimib. 

Milline nägi välja sinu kuu enne Eurovisioni lauluvõistlust?

Harjutasin palju, lihvisin lavaesitust, mõtlesin detailidele, osalesin kolmel Eurovisioni eelpeol ja andsin muidugi ka palju intervjuusid.

 

Tihti arutletakse selle üle, mis keeles lauljad peaksid laulma. Mis sina arvad – kas iga laulja peaks laulma inglise keeles või oma emakeeles? Mis keeles sina laulda eelistad?

Usun, et igaüks peaks laulma sellles keeles, milles ta end mugavalt tunneb. Ma arvan, et oluline on see, et saaksid väljendada oma emotsioone ja oma lauluga mingit tunnet edasi anda – kas siis oma emakeeles või inglise keeles. Mina ise eelistan laulda inglise keeles. 

Kuidas meeldib sulle Eesti esindaja Elina Nechayeva lugu ning millist kohta sa talle võistlusel ennustad?

Ta on tõeline professionaal ja ma usun, et inimesed armastavad tema etteastet. 

Mida ütleksid oma Eesti fännidele?

Aiäh, et seda lugesite ja suur aitäh toetuse eest! Kui olete Lissabonis, siis tulge ja öelge tere!