Julia SamoilovaFoto: Andres Putting (EBU)
Üritused
6. mai 2018, 09:00

ÕL INTERVJUU | Venemaad Eurovisionil esindav Julia Samoilova: helistan iga kord enne lavaleminekut oma emale

Sel aastal esindab Venemaad Eurovisionil Julia Samoilova looga “I Won’t Break”. Julia on juba lapsest saadik olnud ratastoolis ning pidi ka eelmisel aastal Ukrainas toimunud Eurovisionil Venemaad esindama, kuid sai siis Ukrainasse sisenemiskeelu. 
Julia Samoilova Foto: Andres Putting (EBU))

Mida ootad tänavuselt Eurovisioni lauluvõistluselt?

Ootan, et mu esitus oleks tugev ja vaatajad naudiksid seda. Samuti ootan väga, et saaksin juba olla väike osa sellest suurest muusikalisest tähistamisest, mis Euroopat ühendab. 

Millised lood on su lemmikud ning kes sinu arvates tänavu esirinnas olla võiks?

Mulle meeldib ilu Belgia muusikavideos, samuti Iisraeli laulja oma positiivse ja nakatava energiaga. Teiste seas meeldivad mulle ka Bulgaaria, Itaalia, Georgia ja Eesti laulud. Lõpptulemust ei oska ma ennustada. 

Kumb on sinu arvates Eurovisionil olulisem – laul või lavaline esitus?

Eurovision on maaliline segu kõigest muusikaga seotust – olgu nendeks siis laulud, lavaesitused, muusikavideod või lauljad ise. Näiteks “Molitva” oli väga võimas laul, Sergei Lazarevi puhul oli aga ka lavaesitus äärmiselt silmapaistev. Keegi ei tea, mis võiks olla järgmine suur asi. 

 

Millest sinu lugu räägib?

Sellest, et alati tuleks kuulata oma südant, ükskõik, mis juhtub või kui raske meie elu on. Kuula oma südant ja lase sel end juhtida, sest see on ainus tee õnneni. 

Kas sa lähed enne lavale minekut ka natuke närvi? On sul mingid erilised rituaalid, mida enne suurt esinemist teed?

Muidugi lähen närvi. Helistan iga kord enne lavale minekut oma emale. Lisaks on mul sellistel hetkedel väga vaja keskenduda ning palun inimestel end minutiks üksi jätta. Siiski püüan alati olla kindel, et mu abikaasa Alexey on minu lähedal. Ja alati ta on ka. 

Milline nägi välja sinu kuu enne Eurovisioni lauluvõistlust?

Proovid, siis inglise keele tunnid, siis veel proove, intervjuude andmist ja veel proove. 

Tihti arutletakse selle üle, mis keeles lauljad peaksid laulma. Mis sina arvad – kas iga laulja peaks laulma inglise keeles või oma emakeeles? Mis keeles sina laulda eelistad?

Ma eelistan laulda vene keees, kuna ma olen venelanna. Eurovisioni lauluvõistlus on aga suur rahvusvaheline muusikaüritus ja on üsna loogiline, et suurem osa võistlejaid laulab inglise keeles, sest kõik räägivad seda keelt ja saavad sellest aru. Samas ei oleks eriti arukas teha rusikareeglit, et kõik peavad laulma või rääkima ainult inglise keeles. Iga artist väljendab end selles keeles, mis talle paremini sobib. Minu lugu kirjutati inglise keeles, selle kaasautoriteks on Leonid Gutkin ning Iisraeli duo Netta Nimrodi ja Arie Burshtein, kes sugugi kõik vene keelt ei räägi. 

Kuidas meeldib sulle Eesti esindaja Elina Nechayeva lugu ning millist kohta sa talle võistlusel ennustad?

Ma ei tee ennustusi, ma ei ole sel alal ekspert, kuid mulle meeldib väga see lugu ja Elina tugev vokaal. Klassika on alati populaarne. 

Mida ütleksid oma Eesti fännidele?

Head sõbrad! Eesti ja Venemaa esinevad erinevates poolfinaalides ja loodame, et pääseme mõlemad suurde finaali. Kui pääseme, siis toetame teineteist seal! Soovin teile kõigile edu, rahu ja armastust.