EESTI DRAG-QUEENID VENEMAALE: Tõnu Oja särab drag–Saza`na ilmselt ka Peterburis.Foto: Terje Lepp (arhiiv)
Uudised
30. detsember 1999, 00:00

“Linnupuur” Venemaale külalisetendustele

Linnahallis menukalt etendunud muusikal “Linnupuur” peaks juunis jõudma ka Peterburi Oktjabrski hiigelkontserdisaali lavale.

“Linnupuuri” produtsent Mikk Purre sõnul tuli etenduse Venemaale viimise algatus Peterburi Eesti saatkonna poolt.

Purre käis hiljuti ka ise Peterburis sealsete oludega tutvumas. “Sondeerisime ainult pinda. Kindlat partnerfirmat meil Peterburis veel pole. Seepärast on praegu ennatlik midagi kindlat öelda, sest konkreetseid kokkuleppeid pole.” Kui kõik laabub, peaks “Linnupuur” Peterburis etenduma jaanipäeva paiku “Valgete ööde” festivali raames.

Muusikali produtsendid Tarvo Krall ja Mikk Purre on ühel meelel: “See saab olema kohutav töö ja kogemus, kuid loodame, et asi on seda väärt.” Etendust peab nii suure saali kui vene publiku jaoks kohandama. Kralli ja Purre sõnul tuleb külalisetendus üksikasjadeni läbi mõelda, sest tüki sisu on pikantne ning Vene ja Eesti publik on oma arusaamadelt ja sallivuselt erinevad. “Eeltöö on sama mahukas kui uue etenduse tegemine,” arvab Krall.

“Linnupuur” saab vene publiku tarbeks ilmselt sünkroontõlke. Kuigi alguses oli plaanis õppida etendus ka vene keeles ära, oleks see siiski liiga mahukas ettevõtmine.

“Linnupuur” ehk “La Cage Aux Folles” etendus kuu aja jooksul Linnahallis kümme korda. Iga etendust külastas umbkaudu 3000 inimest. Eesti oludes võib seda pidada väga menukaks lavastuseks. Lisaetendusi pole plaanis, kuigi vaatajaid kindlasti oleks. “Ka meie publik peab aru saama, et kui on välja kuulutatud kümme etendust, siis on neid ka ainult kümme,” kinnitab Tarvo Krall.