Ott LeplandFoto: ERLEND ŠTAUB
Tele
6. mai 2018, 21:30

Ott Lepland “Legendide lahingust”: aeg-ajalt enda üle naermine aitab säilitada elutervet mõistust, kõike isiklikult ei ole vaja võtta (14)

Eesti staaride räpilahingusaates “Legendide lahing” läksid seekord vastamisi näitlejatar Saara Kadak ja laulja Ott Lepland. Lepland rääkis pärast saadet, et vahelduseks oli väga hea enda üle nalja visata. “Mul läks täitsa kenasti. Selle kohta, et polnud ammu räppinud, siis isegi tuli välja!” naerab ta. 

Jah, see on tõsi, et Lepland on ka varem endas räpilooma valla lasknud, seda noorena. “Teismeeas kuulasin ma hip-hopi ja vanakooli räppi päris palju, liikusin sellises seltskonnas, kus see muusika oli väga au sees. Selles mõttes ja hip-hop ja räpimaailm on mulle mingil määral tuttav,” tunnistab Lepland. 

Teleprodutsent Kaupo Karelson hõikab ukse tagant vahele: “Oti superstaarisaate finaalide üks parimaid numbreid oligi ta räpinumber!”

Tõepoolest, esitas Lepland räpinumbri ka “Eesti otsib superstaari” ühes finaalsaates. “Seal esitasin Snoop Doggi lugu “What’s My Name”. See oli mingil määral riskantne ettevõtmine, et laulusaates selline number teha,” tõdeb Lepland. Aga tundub, et risk tasus ära, kuna just tema krooniti 2009. aastal superstaarisaate võitjaks.

Lepland on eestlastele tuntud pigem just väga sõbraliku ja viisaka noormehena, kas tal oli ka ebamugav oma tuttavat räpiriimidega solvata?

“Ma olen seda saadet jälginud ja terve mõistusega inimene, kui seda saadet vaatab, saab aru, et me teeme siin ikkagi nalja. Ega keegi neid asju tõsiselt ei mõtle, seda enam, et need tekstid on meile ette kirjutatud Genka ja Põhja-Korea poolt,” vastab ta. 

“Selles mõttes, ma usun, et vahelduseks on hea korraks natukene enda üle ka nalja visata, ole sa kui tõsiseltvõetav artist tahes, kõigis on ka natukene huumorit peidus. Mõni inimene lihtsalt laseb sel rohkem välja paista, teine muretseb rohkem oma imidži pärast ja võib-olla ei julge seda välja lasta. Mina usun küll, et aeg-ajalt enda üle naermine aitab säilitada elutervet mõistust. Ei tasu võtta isiklikult kõike, mis sinu kohta kirjutatakse, räägitakse, või kommenteeritakse, sest lõppude-lõpuks, mis vahet sel on? Enda üle peab vahest nalja tegema,” sõnab ta. 

Põhja-Korea poolt kirjutatud ning Saara Kadaku poolt ette kantud räpiriime pidas stuudiopublik sel korral tugevamaks, kui Genka ja Leplandi ühistööd ning räpilahingu võidukarikas läkski seekord Kadakule. Lepland pidas Kadaku räpitud riime ühtlaselt väga headeks ja vaimukateks, kuid üks neist jäi talle eriti kõrvu kõlama:

“Seal oli nii palju huvitavaid fraase, aga võib-olla see, riim, mis kõlas, et “Aapo Ilves äratas mind Bakuus, et “Kuula!”, see jäi mulle meelde!” ütleb ta.