Harvey Weinstein ja Quentin Tarantino 2007. aastal. Foto: AFP/Scanpix
Film
5. mai 2018, 13:00

Weinstein ähvardas "Sõrmuste isanda" lavastajaks võtta hoopis Tarantino (1)

Uue raamatu väitel nõudis produtsent Harvey Weinstein, et režissöör Peter Jackson teeks Tolkieni "Sõrmuste isandast" üheainsa kahetunnise filmi.

Briti filmiajakirjanik Ian Nathan kirjutab teoses "Anything You Can Imagine: Peter Jackson & The Making of Middle-Earth", et filmimaailma mõjukamaid produtsente Weinstein süüdistas Jacksonit 12 miljoni dollari tuuldeheitmises. Selliseks raiskamiseks pidas Weinstein kahe filmi stsenaariumi väljatöötamist.

Produtsent nõudis, et Jackson piirduks üheainsa kahetunnise filmiga. Vastasel juhul ähvardas Weinstein teda asendada "Armunud Shakespeare'i" lavastaja John Maddeniga või Quentin Tarantinoga, vahendab The Guardian.

Jackson aga oli veendunud, et Tolkieni fännid ei andestaks julma kärpimist. Ta oli valmis kogu projektist loobuma, kuid Weinstein andis teise produtsendi veenmise peale lõpuks siiski loa projekti teistele stuudiotele pakkuda.

Selle võttis viimaks töösse New Line Cinema. Tolkieni suurteosest valmis üliedukas triloogia, mille viimane osa "Kuninga tagasitulek" tõi Jacksonile parima režissööri Oscari. Kokku võitis saaga 17 kuldmehikest.

Jackson tunnistas mullu detsembris pärast Weinsteini seksiskandaali puhkemist, et ta polnud Weinsteini mõjutusel võtnud triloogiasse mängima Ashley Juddi ja Mira Sorvinot. "Mäletan, et Miramax ütles: nende naistega koostööd teha on õudne ja me peaksime neid iga hinna eest vältima."

Juddi ja Sorvino kinnitusel oli see Weinsteini kättemaks selle eest, et nad olid tema lähenemiskatseid tõrjunud.