Kristiina TõnnissonFoto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
4. mai 2018, 13:44

Poliitliikumine Eesti 200 peab ilmselt oma ettevõtmisele uue nime mõtlema (89)

Eesti 200 poliitliikumise üks eestvedajaid, Tartu Ülikooli Johan Skytte poliitikauuringute instituudi juhataja Kristiina Tõnnisson tunnistas Delfile, et liikumine peab tõenäoliselt leidma endale uue nime. Samal ajal keeldus ta jätkuvalt ütlemast, milline on liikumise maailmavaade.

"Kuna see tuli eile välja ja me oleme alles kõigi oma mõtete ja tegudega niikuinii suhteliselt algusjärgus selle formaliseeritusastme poolest, siis eks me hakkame nüüd vaatama, et mida me edasi teeme. Sellest ma sain ka alles eile õhtul kell kaheksa teada," ütles Tõnnisson vastuseks küsimusele, kas Eesti 200 liikumine peab hakkama otsima uut nime, sest praegune on juba patendiametis registreeritud.

Küsimusele, kas liikumisega on oodatud pigem vasak- või parempoolse, liberaalse või konservatiivse maailmavaatega inimesed, vastas Tõnnisson, et liikumine ei soovi ennast poliitilisel maastikul kuidagi positsioneerida.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.

Sotsiaaldemokraat Mart Meri teatas, et Eesti 200 on juba 2016. aastal registreeritud kaubamärk, millel ei ole mingit pistmist sama nime taha koondunud poliitaktivistidega.

"Tervitades ratsionaalseid arutelusid Eesti tuleviku üle, tuletame meelde, et liikumine Eesti 200 sündis 2015. aasta suvel ning selle nimetus ja logo registreeriti Eesti Patendiametis kaubamärgina 17. oktoobril 2016," sõnas Meri ERR-ivahendusel. Ta täpsustas, et patendi autor on Kärt Summatavet. Meri sõnul andis Summatavet neljapäeval Eesti 200 nimega väljatulnutele märku, ent ei ole mingit tagasisidet saanud.

Manifesti üks autoritest Kristina Kallas ütles ERR-ile, et nad said neljapäeval saadetud kirja kätte ja nad plaanivad saatjatega ühendust võtta.