Bill Cosby ja Roman PolanskiFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
4. mai 2018, 11:41

Roman Polanski ja Bill Cosby heideti Ameerika filmiakadeemiast välja (9)

Ameerika filmiakadeemia on The Guardiani teatel oma ridadest välja heitnud Bill Cosby ja Roman Polanski. Sama saatus on aastate jooksul tabanud veel vaid kaht inimest.

Academy of Motion Picture Arts and Sciences teatas, et juhtkond oli "kooskõlas meie organisatsiooni käitumiskoodeksiga" hääletanud Cosby ja Polanski väljaheitmise poolt. 

"The Cosby Show'" superstaar mõisteti hiljuti süüdi endise korvpalluri Andrea Constandi uimastamises ning seksuaalses kuritarvitamises. Ka Yale'i ülikool võttis Cosbylt aukraadi. 

2003. aastal parima režisööri Oscari võitnud Polanski on olnud USAs tagaotsitav 1978. aastast, mil ta põgenes Prantsusmaale, kuna teda ootas karistus 13aastase tüdruku vägistamise eest. 

Akadeemia teatas, et Oscar jääb Polanskile siiski alles.

Enne eelmise aasta oktoobrit, mil filmiakadeemia heitis oma ridadest välja tipp-produtsent Harvey Weinsteini, oli liikmestaatusest ilma jäänud üksainus mees - "Ristiisas" mänginud Carmine Caridi. Karm karistus tabas Caridit selle eest, et ta oli andnud veel linastumata filmi koopia vaadata sõbrale, kes selle seejärel internetti üles laadis.