Riigikogu esimehe valimine Tags: Margus TsahknaFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
4. mai 2018, 11:07

Margus Tsahkna eitab endiselt "Eesti 200" ridadesse kuulumist (7)

Endine Isamaa ja Res Publica Liidu liige ja praegu parteituna riigikokku kuuluv Margus Tsahkna pole enda kinnitusel Eesti 200 liikumises osaline.

Tsahkna ütles Delfile, et pole Eesti 200 liikmete nimekirjas. Viitele, et ta kuulub siiski Eesti 200 liikumise gruppi sotsiaalvõrgustikus Facebookis, vastas ta, et kuulub ka väga paljudesse teistesse gruppidesse.

"Ka mina olen käinud mõnel nõupidamisel, aga eestvedamine on ikkagi need viis inimest, kes eile välja tulid," sõnas Tsahkna. Ta avaldas heameelt, et inimestel, kes on oma valdkondades kompetentsed ja midagi saavutanud, on Eestis julgust oma arvamust välja öelda.

Refereeritud artikli täistekst Delfis.

"Mina uut parteid tegema ei hakka. Aga ma loodan, et on hulk inimesi, kes panevad olemasolevad erakonnad nii tegutsema, et tekiks valimisdebatt, mis annaks suurema ja kaugema sihi Eesti riigile," ütles Tsahkna veebruaris ERR-ile antud usutluses. "Me peame sellest aru saama, et meie rahvastik on kahanemas ja meil on väga tõsised probleemid majanduses."

Neljapäeval teatasid viis erinevatel elualadel tegutsevat inimest poliitilise liikumise Eesti 200 loomisest, ettevõtmise taga on IT-ettevõtte Nortal juht Priit Alamäe, Tartu Ülikooli Narva kolledži direktori kohusetäitja Kristina Kallas, sotsiaalteadlane Kristiina Tõnnisson, Tartu Ülikooli kliinikumi lastefondi juht Küllike Saar ja LHV panga juhatuse liige Indrek Nuume.