Brigita MurutarFoto: ALDO LUUD
Saund
3. mai 2018, 17:33

KUULA | Brigita Murutar avaldas singli „Mis kuradi kohas ma elan?“

Vajadusele kirjutada laul pealkirjaga „Mis kuradi kohas ma elan?“ viitas Aapo Ilvesele mõne aasta eest legendaarne helilooja Mikk Targo. Aapo kirjutas teksti valmis ja unustas sahtlisse. Vaid korra käis see sealt väljas, aitas autoril võita Vikerraadio võistlussaate „Luulelahing“ ning jäi taas unarusse. Mõne kuu eest tuli sündimata laul Aapole taas meelde.

„Ütlesin Paul Neitsovile, et ta teeks sellele üsna karmile tekstile nii kauni ja õrna viisi, et Brigita saaks seda laulda, hoides samal ajal last süles,“ ütleb Ilves. „See oli meil Pauliga juba üsna mitmes koostöö ja ta sai taas suurepäraselt hakkama! Mikk Targole aga oleme teose nimiküsimuse püstitamise eest väga tänulikud! No tõesti – mis kuradi kohas me elame?!“

Kitarrimängija Paul Neitsov on laiemale publikule tuttav ansamblite Wilhelm ja Svjata Vatra kaudu, samuti on ta edukas sooloartist ning ilmunud on ka tema esimene heliplaat. Lisaks on Paul ainuke eestlane, kes on jaganud lava Austraalia kitarrilegendi Tommy Emmanueliga ning tema eesnimi on sama, mis Paul McCartney'l.

Brigita Murutari esimene suurem ülesastumine toimus 2014. aastal konkursil „Eesti laul“. Tema tämber pole Eesti rahva kõrvust kadunud, sest Brigita on lisaks laulmise jätkamisele ka armastatud raadiohääl. Tema esimeseks koostööks Paul Neitsovi ja Aapo Ilvesega oli 2016. aastal ilmunud singel „Õigus ja võimalus“. Koostööst Pauliga on Brigital ka pooleaastane tütar Loore.

Kirjaniku ja muusiku Aapo Ilvese kontol on lugematul arvul pop-, rokk- ja folkhitte, koorilaule ja ooperiaariaid, tema looming tunneb ennast koduselt Eurovisionil, laulupidudel, teatrilavadel, raadiojaamade edetabeleis ning inimeste südameis.

Laul salvestati 2018. aasta märtsis Tartu stuudios Clockwork. Salvestas ja miksis Silver Lepaste, laulis Brigita Murutar, kitarre mängis Paul Neitsov, basskitarri Alari Piispea, löökriistu Margus Tammemägi. Heli järeltöötluse (mastering) tegi Romet Pott.

Palast „Mis kuradi kohas ma elan?“ on peatselt valmimas ka hoopis teises keeles ja teise solistiga versioon.