Elina Nechayeva teises lavaproovisFoto: Andres Putting (EBU)
Üritused
3. mai 2018, 19:51

Mart Normet teisest lavaproovist: oleme võistluseks valmis! (2)

„Teine proov läks väga hästi, meie parandused on nüüd ainult kosmeetilised. Oleme võistluseks valmis,” kommenteerib Mart Normet Elina tänast ja ühtlasi viimast lavaproovi.

Samal ajal, kui Normetiga rääkisime, andis Elina kümnete kaupa intervjuusid. „Täna tegime ka ühe üllatuse. Kuna pressikeskuses töötab sadu ajakirjanikke, kelle jaoks Eurovision on kõike muud kui rõõmupidu, siis käisime ja üllatasime neid. Elina läks täiesti ette hoiatamata ajakirjanike keskele ning laulis ühe klassikalise muusikapala. Klaveril, mille olime enne salaja kohale viinud, saatis teda Ksenia Kuchukova.” Ksenia on koos Elinaga „La Forza” sõnade autor ning viibi Lissabonis teisipäevani.

Mart ütleb täie kindlusega, et Elina peab kogu melus väga hästi vastu. „Ta on ikkagi professionaal. Ei ole vale võrrelda Eurovisioni spordivõistlusega. See, kes siin hästi vastu peab, on tegelikult tippsportlane ja Elina seda on. Hotell kajab iga päev tema laulust, meil on toas samamoodi klahvpill ning Nechayeva harjutab koos oma muusikaõpetaja Eda Zahharova ning Kseniaga.” Ta lisab, et tänase Elina harjutamise peale lausa aplodeeriti nii koridoris kui hoovis.

„Homme on meil Nordic Night üritus, kus me tänu EAS-ile oleme juba neljandat aastat Põhjamaade pere liige. Esineme koos Soome, Rootsi, Norra, Taani ja Islandiga. Selle hulka kuulub ka kõige suuremal linnaväljakul esinemine,” räägib Normet järgnevatest päevadest.

Kui laupäevast kujuneb pressipäev, siis juba pühapäeval on avatseremoonia, mis on samuti suur pressiüritus. „Punase vaiba asemel on seekord sinine vaip, mis on kooskõlas sellega, et tegu on ikkagi ookeaniriigiga.”

„Esmaspäeva päeval on kogu sõu läbimäng. Samal õhtul on läbimäng, kus on ka rahvas saalis ja mida hindab žürii ehk meie pooled punktid tulevad juba esmaspäeva õhtul. Teisipäeva päeval on uuesti saalitäie rahvaga läbimäng ja õhtul on sõu, kus tuleb teine pool punktidest,” räägib Normet, et järgmise nädala alguses tulevad väga pikad ja pingelised tööpäevad.