Paul McCartney ja Linda Eastman 1969. aastal. Samal aastal pidas kõmuline paar pulmi. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
3. mai 2018, 15:45

Paul McCartney annetas oma kadunud kaasa fotod tippmuusemile

Sir Paul McCartney on annetanud Londonis asuvale mainekale V&A muuseumile 63 fotot, mille autor on tema kadunud esimene abikaasa Linda McCartney.

Kollektsiooni seas on BBC Newsi teatel nii The Beatlesi, Rolling Stonesi ja Jimi Hendrixi fotosid kui ka perepilte. Neid hakatakse eksponeerima 12. oktoobril avatavas V&A fotokeskuses. Mõned polaroididest jõuavad avalikkuse ette esmakordselt.

Ameeriklanna Linda Eastman valiti1967. aastal oma kodumaal aasta naisfotograafiks. Samal aastal tutvus ta Londoni ööklubis The Beatlesi tähe Paul McCartneyga.

Järgmisel aastal sai Lindast esimene naisfotograaf, kelle looming ilmus muusikaajakirja Rolling Stone kaanel. Tegu oli Eric Claptoni portreega. 1974 poseeris Linda koos Pauliga juba ise sama väljaande kaanefotol.

1969. aastal abiellunud paari oli kolm ühist last: tütred Stella ja Mary ning poeg James. Lisaks oli Lindal esimesest abielus tütar Heather. Harmoonilisele abielule tegi 1998. aastal lõpu rinnavähk, millega Linda oli mitu aastat vapralt võidelnud.