Triin RuumetFoto: Erlend Štaub
Inimesed
2. mai 2018, 17:30

Filmirežissöör Triin Ruumet: Onu Bella küll kannatas juba haiguse käes, aga platsil polnud sellest aru saada (4)

"Onu Bella oli minu filmis cameo rollis, sest ta ju oli ja  on selle aja sümbol, ta on üheksakümnendate firmamärk, räägib filmi "Päevad, mis ajasid segadusse" režissöör Triin Ruumet.

"Ma olin teda ammu enne filmi juba fännanud ja eks ka tema olemasolu kindlasti inspireeris paljut selle filmi tunnetuse juures. Koostöö oli väga sujuv.

Onu Bella küll kannatas juba haiguse käes, aga platsil polnud sellest aru saada. Ta oli väga vapper. Temaga oli väga lõbus. Esimesel kohtumisel ta küll oli natuke skeptiline, aga aja pikku ta sulas ja lõpuks oli ta juba selle filmi patroon, kes käis ka festivalidel koos filmiga kaasas ning kinodes seda sisse juhatamas. Meist said head sõbrad.

Tema pretensioonitud ja vabas ning samas absurdselt riimuvates viisides on midagi ilusat ja roppu samal ajal, et ma ei näe kedagi teist, kes seda samamoodi teeks ja mis mõtete sellel oleks, kui tema seda juba selliselt tegi.

See on selline abstraktne asi, aga inimesel on ju mingi sisemine võlu, kui terve Eesti ikka laulab, et ma võtsin viina või ma olen seksikas poiss või, et miks üksi daam ei istu mu fiatti. Eks inimesed, kes oskavad olla ühest küljest väga peened ning filigraansed ja teisest küljest ropud ja labased, moodustavadki tervikliku inimese, kes on väga eriline, sest ta ei karda seda maailma ega seda, mis mulje ta jätab. Tal on kama, ta lihtsalt on. Nüüdseks küll oli, aga meie südametes siiski on."