Kristo RajasaareFoto: Erlend Štaub
Inimesed
2. mai 2018, 17:21

Kristo Rajasaare: Onu Bella oli 90ndate alguse Eesti ainus superstaar

"Tutvusin Bellaga 13 aastat tagasi kui tegin talle ettepaneku esineda Rabarockil meie ekslusiivsete comeback-ide slotis. Pärast seda said meist sõbrad, hiljem ka kolleegid," räägib Raadio2 peatoimetaja Kristo Rajasaare. 

"Kutsusin ta paar aastat tagasi Raadio 2e, kus Bella jõudis juhtida ja toimetada kolme sarja: reisisaadet "Bella paradiis", humoorikat tarkusetunnikest "Bella pühapäevakool" ja koos Jörbergidega tehtud suvesarja "Suur lõunamere armastus". Keemikuharidusega Bella pedagoogipisik ei olnud kuhugi kadunud, raadioeetris avaldus see kõige säravamalt. Talle meeldis ennast ja teisi harida ning teha seda alati meelelahutuslikus võtmes. 

Meelalahutus oligi tema kirg kuigi kirglik oli ta kõiges, mis ette võttis. Oli see siis aiandus, kassidepidamine või naised.

Bella oli 90ndate alguse Eesti ainus superstaar. Oma kergelt obstsöönsete tekstidega välismaistele hittlugudele kirjutas ta end igaveseks eesti rahva mällu. Bella elegantne nilbus oli alati mitmekihiline ja vaimukas ning fännid nautisid tema absurdihuumorit ja viiteid popkultuuri ajaloole. Ses mõttes ei olnud ta pelgalt muusik, vaid meie aja üks säravamaid koomikuid. Intelligentne publik oli Bella lemmikpublik ja see publik jääb teda alati mäletama."