Harvey WeinsteinFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
2. mai 2018, 16:22

Netflixi produtsent väidab, et Weinstein vägistas teda vähemalt 9 korda (16)

Weinstein Company endine naistöötaja väidab, et Harvey Weinstein vägistas teda seitsme aasta jooksul vähemalt üheksa korda ning ähvardas juhtunu ilmsiks tulemisel oma ohvri karjääri ja tuleviku hävitada.

Netflixi "Marco Polo" produtsent Alexandra Canosa kaebas detsembris Weinsteini kohtusse. Kohtusse kaebas naine ka Harvey venna Bob Weinsteini, kogu firma ja selle juhatuse liikmed.

Daily Maili teatel väidab Weinstein Companys aastaid töötanud Canosa, et Weinstein tungis talle esmakordselt kallale 2010. aastal New Yorgis Tribeca Grand Hotelis. Seksuaalne vägivald leidnud aset 2017. aasta septembrini nii New Yorgis kui ka Los Angeleses, Budapestis ja Malaisias. Skeem olnud ühesugune: Weinstein leppinud kokku tööalase kohtumise, kuid nõudnud seal naiselt seksi. 

Canosa väitel ähvardas tipp-produtsent, et kui ta peaks tema lähenemiskatseid tõrjuma, kaotab ta töö ning Weinstein kannab hoolt, et ka keegi teine teda ei palkaks.

Canosa sõnul leidis viimane seksuaalne kuritarvitamine aset septembris 2017 vaid mõned nädalad enne seda, kui USA ajakirjanduses ilmusid esimesed artiklid Weinsteini aastakümnete pikkusest seksuaalvägivallast.

Üks tuntumaid Weinsteini süüdistajaid, näitlejanna Ashley Judd teatas äsja, et kaebab produtsendi seksuaalse ahistamise ja karjääri kahjustamise eest kohtusse.