Saara SadrakFoto: Erakogu
Blogid
5. mai 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Saara Sadrak: minu eesmärgiks on kirjutada nii, et ka aastate pärast hea lugeda oleks

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Saara Sadrak, 29, arst/ettevõtja

Bloginimi ja -aadress: Reisile Saaraga, http://reisilesaaraga.blogspot.com.ee/

Lugejate arv päevas: Oleneb päevast, inimesed loevad mu blogi siis, kui reisil olen, seega sel perioodil 100-400 päevas. 

Kui kaua oled bloginud: Reisiblogi olen pidanud aastast 2012. 

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Mulle meeldis kunagi saade Reisile Sinuga ja sellest tuli blogi nimi Reisile Minuga, mis aastatega saanud hoopis nime Reisile Saaraga.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Ei ole selliseid teemasid. Kui arvan, et pean millestki kirjutama, siis kirjutan. Reisiblogi kategooria alla nagunii ei lähe teemad, mis nii palju kirgi kütaksid kui isiklike elu blogides räägitu.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Kirjutan siis, kui reisil aega on. Üldiselt päeval, sest mulle väga meeldib magada. 

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Vlogid on toredad, aga kirjutamine on mõnusam kui vlogimine, seega pole vlogijaks saada tahtnudki.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Ma ei kirjuta turu jaoks, need on mu isiklikud memuaarid, seega ma ei leia, et peaksin ruumipuudust kartma. 

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Ikka selliseid nagu juba aastaid teinud olen - on juttu ja on pilte. Kes tahab, loeb, kes tahab, kerib ainult pilte vaadata. 

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Kirjutan ausa arvustuse. 

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Kõik soojad ja südamlikud kommentaarid on väga toredad, eriti stiilis "võiksid kogu aeg reisida, et midagi lugeda oleks." Olen nende eest ääretuma tänulik. Negatiivset vastukaja pole väga saanud, seega ei oskagi kommenteerida. 

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Jah, olen ikka selle peale mõelnud. Näiteks ükskord kaalusin hoolega, kas kirjutada, et käisin puu taga pissil või mitte, aga lõpuks ikkagi kirjutasin. Usun, et ausus on tähtis, samas peaks see tulema loomulikult. Aastatega olen õppinud, et kui juba eos on tunne, et äkki see ei ole parim asi, mida kirjutada, siis pole seda ka mõtet teha. Minu eesmärgiks on kirjutada nii, et ka aastate pärast hea lugeda oleks. 

10) Minu reisiblogi esimene postitus on kättesaadav ja loetav kõigile. Vaatan sellele heldimusega nagu ka pea kõigile teistele postitustele, mis neid kauneid hetki salvestanud on. 

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

Minu reisiblogi esimene postitus on kättesaadav ja loetav kõigile. Vaatan sellele heldimusega nagu ka pea kõigile teistele postitustele, mis neid kauneid hetki salvestanud on. 

Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad aadressil eba.marimell.eu anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.