Uued ministrid Riigikogus Tags: Uued ministrid RiigikogusFoto: Teet Malsroos
Eesti uudised
2. mai 2018, 14:36

GALERII | Värsked ministrid andsid riigikogus ametivande (15)

President Kersti Kaljulaid nimetas kolmapäeval ametisse uue riigihalduse ja tervise- ja tööministri.  Mõned tunnid hiljem andsid uued ministrid Janek Mäggi ja Riina Sikkut ametivande riigikogu ees.

„Soovin uutele ministritele head pealehakkamist ja kiiret sisseelamist uutesse ametitesse. Tervitan neid meeskonda, kelle eesmärk on muuta Eesti ühiskonda sidusamaks, võrdsemaks ja jätkusuutlikumaks. Igale ministrile on usaldatud suure vastutusalaga valdkond. Olen kindel, et ameteid vastu võttes oli Riina Sikkutil ja Janek Mäggil sisemine veendumus ning tahe anda tõsine panus Eesti ühiskonna edendamisse. Soovin neile edu poliitikutena ning usun, et uued ministrid toovad kaasa värske pilgu, kuidas me ühiselt saaksime Eesti elu veelgi sisulisemalt edasi viia,“ ütles peaminister Jüri Ratas.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut töötas alates 2017. aasta algusest riigikantselei strateegiabüroo sotsiaal- ja tervisepoliitika nõunikuna. Aastatel 2011–2017 oli Sikkut Poliitikauuringute Keskuse Praxis tervisepoliitika programmi analüütik ja programmijuht aastatel 2012-2013. Praxises töötas Sikkut ka varemalt uurimisassistendina 2003.-2004. ja 2005. aastal. Lisaks on ta töötanud Swedbankis ning rahandusministeeriumis. 12. jaanuaril 1983. aastal sündinud Sikkut on lõpetanud Vinni-Pajusti Gümnaasiumi.

Bakalaureusekraadi omandas Sikkut Tartu Ülikoolis majanduse erialal. Tal on 2010. aastast tervisepoliitika teadusmagistri kraad Londoni Ülikoolist Suurbritanniast.

Riigihalduse minister Janek Mäggi on 2000. aastal asutatud suhtekorraldusfirma Powerhouse asutaja ning oli seni ka selle juhataja. Aastatel 1997-2000 töötas Mäggi Ühispanga (hilisema SEB Panga) asepresidendina. Muu hulgas on ta juhtinud ETV-s majandussaadet „Miljon senti“ ning töötanud ajakirjanikuna ajalehe „Äripäev“ toimetuses. Alates 2015. aastast on Mäggi Eesti Kunstiakadeemia kuratooriumi aseesimees. Janek Mäggi on 2014. aastal asutatud SA Hille Tänavsuu Vähiravifondi „Kingitud Elu“ üks kaasasutajatest. Alates 2005. aastast on ta Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees.

5. septembril 1973. aastal sündinud Janek Mäggi on lõpetanud 1999. aastal Tartu Ülikooli Õigusinstituudi õigusteaduse erialal, mis on võrdsustatud magistrikraadiga