Mihkel KunnusFoto: Erakogu
Blogid
4. mai 2018, 13:00

BLOGIAUHINNAD | Blogija Mihkel Kunnus: "erakordse avameelsusega" praalimine on nartsissistlik ja empaatiavaene (2)

"Blogi on lihtne tööriist, mille abil võid teha ükskõik mida, alustades maailma muutmisest ja lõpetades oma poenimekirja jagamisega." - autor teadmata.

16. juunil jagatakse taas Eesti blogiauhindu. Praegu saavad blogijad end veel võistlusele reigistreerida. Õhtuleht esitas oma blogi kirja pannud kirjutajatele kümme küsimust ning tutvustab blogijad teilegi.

Nimi, vanus, amet: Mihkel Kunnus, 36, lektor, publitsist

Bloginimi ja -aadress: Kultuurieugeenika, mihkelkunnus.blogspot.com

Lugejate arv päevas: 50-5000

Kui kaua oled bloginud: alates oktoobrist 2010

Kandideerimise kategooria: Arvamus

1) Kui blogiga alustada plaanisid, siis millised bloginimed laual olid? Kuidas sai valituks just praegune nimi?

Küllap oli ka teisi variante, aga ei mäleta, millised. Valiku aluseks sai sisuline täpsus.

2) Kas sul on teemasid, millel tahaksid avalikult sõna võtta, aga julgusest jääb puudu?

Pole teemasid, mida ei saaks käitleda. Küll aga võib mõnel juhul olla sobiva vormi valik keerulisem. Näiteks, et leida piisava kommunikatiivne tasakaal väljendusselguse ja taktitunde vahel.

3) Kas kirjutad postitusi pigem öösel või päeval? Miks?

Reeglina päeva alguspoolel. Siis on pea selgem ja meel ärksam.

4) Kas oled mõelnud blogi asemel vlogida, sest blogimine on täna juba justkui eilne päev?

Uitmõttest pole kaugemale jõudnud. Kirjutatud tekstil on siiski olulisi voorusi video ees. Kirjutatud tekst võimaldab maksimaalse kaasmõtlemise, kuna lugemisel määrab vastuvõtu tempo lugeja ja seda vastavalt oma võimekusele.

5) Kas Eesti pisikese turu jaoks pole blogijaid juba liiga palju?

Küllap ma tegutsen nii küllastumata nišis, et pole isegi sellele mõttele tulnud.

6) Milliseid postitusi meeldib sulle kõige rohkem teha, kas jutu-, pildi- või videopostitusi? Miks?

Minu valdkond on üsna üheselt kirjasõna.

7) Üks suur bränd pakub sulle väga head koostööd ja tahab kiitva postituse eest maksta väga palju raha. Tegelikkuses ei meeldi see toode sulle aga üldse. Kuidas käitud - kas pigem teed hea raha eest siiski positiivse arvustuse ära või kirjutad hoopis ausa arvustuse ning kaotad raha ja koostööpartneri?

Olen kirjutanud ikka võimalikult ausalt. Tõsi, mind pole ka kordagi (suure) raha pakkumisega kiusatusse viidud, aga ära keeravaid selgasid olen küll näinud.

8) Mis on olnud kõige negatiivsem ja kõige positiivsem kommentaar läbi aegade sinu blogis? Kui palju läheb sulle korda (negatiivne) vastukaja, mida blogile saad? Kas võtad seda arvesse või ajad pigem ikka oma asja?

Vastukaja läheb korda sedavõrd, kuivõrd see on konstruktiivne. Ja kõige võimsam resonants, koos reaalsete tagajärgedega, oli vastukaja nn Oa tänava skandaalile (http://mihkelkunnus.blogspot.com.ee/2013/04/reaalpoliitik-tegutseb-jalle-uks-tartu.html ), seda kajastas ka AK ja päevane lugejate arv tõusis ajutiselt viiekohaliseks.

9) Kui isiklik on liiga isiklik? Kas on mõni teema, millest oled juba hakanud kirjutama, kuid siis otsustanud, et see on liiga isiklik ning oled jätnud postituse avaldamata? Kui jah, siis mis teema? Kui ei, siis kas sinu arvates on mõni asi kirjutamiseks liialt isiklik?

Isiklike asjadega on see häda, et need pole kunagi päris isiklikud, vaid puudutavad paratamatult su lähedasi. Privaatsus on nende kaitse, mitte enesekaitse. "Erakordse avameelsusega" praalimine on nartsissistlik ja empaatiavaene niikuinii ning eraelu lagedale toomine peab olema ikka väga hästi põhjendatud. Eks sama peaks kehtima ka väljaspoolt tuleva uurimise suhtes. Paparazzo-fenomen on üpriski jälk.

10) Kas sinu päris esimene blogipostitus on kättesaadav? Millise tundega sellele tagasi vaatad? Ehk jagad ka meiega.

On kättesaadav küll. See on vastukaja mu esimeste kirjanduskriitikakatsete vastukajale. Olen piisavalt noor, et seitsme ja poole aastaga üsna palju muutuda. Ja ka aeg on kõvasti muutunud. Mis tundega sellele tagasi vaatan? Tundega "jaah, tuleb meelde küll!".

Mais toimub rahvahääletus ning kõik saavad aadressil eba.marimell.eu anda hääle oma lemmiku poolt. Tänavused Eesti blogiauhinnad jagatakse välja 16. juunil Tellisikivi loomelinnakus asuvas Vaba Lava teatrikeskuses. Üritus on mõeldud kõigile ja kohale on oodatud nii blogijad kui ka blogilugejad. Üritus on kõigile tasuta.