Mait TrinkFoto: Aldo Luud
Inimesed
2. mai 2018, 14:24

Mait Trink meenutab: Onu Bella mängis minu pulmas plaate, kuigi tema enesetunne polnud hea

"Olime Igoriga väga head tuttavad. Kõige südamlikum ja minus tänutunnet tekitavam kokkupuude temaga oli see, et ta oli minu pulmas plaate keerutamas," meenutab muusik Mait Trink eile lahkunud Onu Bellat.

"Meil oli abikaasaga alguses mõte kutsuda bänd, aga kuna me ei jõudnud selles ühisele kokkuleppele, siis ühel hetkel tuli mõlemal idee, et Onu Bella sobiks ideaalselt. Olin Igoriga selles osas mõned korrad koostööd teinud, vahendades teda mitmetele üritustele. Kuna teadsin tema kvaliteeti, siis ei olnud meil abikaasaga teist mõtetki," meenutab Trink. "Helistasin siis Igorile, kes ütles, et see oleks talle suur au ja tuleks hea meelega, aga kuna ta oli minemas operatsioonile, siis ei osanud ta öelda, milline ta tervislik seisund on."

Onu Bella operatsioon oli 2015. aasta juunis, Maidu pulmad pidid aga toimuma augusti lõpus. "Onu Bella arvas, et selleks ajaks on ta juba kosunud. Ega me augusti keskpaigani teadnud, kas ta tuleb ja on üldse võimeline seda üritust tegema. Mõned päevad enne pulmi rääkisime Igoriga. Ta tunnistas, et enesetunne ei ole hea, aga lubas pulma ära teha. Mul oli selle üle loomulikult hea meel. Sõbrad ja tuttavad ütlesid hiljem, et tegelikult Onu Bella tegi pulma ära. Ta oli nagu teine pulmaisa või rohkemat veel," räägib Trink. 

"Samas oli näha, et ta oli haige. Andsime talle enda pruutkambri, kus ta siis sai vahepeal rahulikult pikali visata ja puhata. Tegime olemise talle võimalikult mugavaks. Ta oli sõnapidaja mees. Meil oli mitmeid kordi, kus ma teda üritustele vahendasin. Ta oli ääretult professionaalne, hooliv ja isegi muretsev. Ta võttis igat tööd 120protsendiliselt."

Mait ütleb, et nad suhtlesid vahepeal ikka ja ta tundis muret, kuidas sõbral läheb. "Viimati nägime teineteist aasta alguses, kusagil linnas trehvasime kokku ja olid mõtted ka suvelõpu ürituste osas, aga nii ta jäi. Täna hommikul see teade oli sügavalt ohkama panev."