Onu Bella ja Peeter VolkonskiFoto: Eero Vabamägi/Ekspress Meedia
Inimesed
2. mai 2018, 14:13

Peeter Volkonski: Onu Bella pildi taga oli väga peenetundeline inimene (11)

Muusik, näitleja ja lavastaja Peeter Volkonski meenutab head sõpra Onu Bellat ehk Igor Maasikut kui peenetundelist ja põhjalikku inimest. "Kui tutvustasin Igorit oma emale, siis ütles ta: "Oi, kui viisakas ja hästi kasvatatud noormees"."

"Kunagi püüdsime Igoriga meenutada, millal meie esimene kohtumine aset leidis, aga päris täpselt välja ei selgitanud. See võis olla millalgi 1986-87. aastal, kui olin juba Tartusse kolinud. See oli seotud kas Tartu muusikapäevade või Tartu telestuudio nääriprogrammiga, mida juhtis Lembitu Kuuse. Mina aitasin seal programmi kokku panna ning üheks esinejaks kutsusin sinna ka ansambli Onu Bella ja Öörahu," meenutab Volkonski.

"Igor oli suur Yes-i (inglise progeroki ansambel - toim.) ja Frank Zappa (Ameerika poplaulja - toim.) fänn. Siiani on arvatud, et suurim kohalik Zappa fänn ja muusikakoguja on poliitik ja melomaan Eiki Nestor. Aga Nestor on juba vanem inimene, kellel rohkem vinüüle. Bellal on aga kõva CD-kogu. Mina, vastukaaluks Yes-ile tutvustasin talle King Crimsonit. Kui mina Yes-i fänniks ei hakanud, siis Igori ma Crimsoni usku sain pöörata. Plaadi- ja informatsioonivahetamine käis meil ikkagi pidevalt."

"Selle välise Onu Bella pildi taga oli tegelikult peenetundeline ja väga põhjalik inimene," ütleb Volkonski. "Ta tegi kõike väga põhjalikult. Mäletan, kui ta juhtis pikka aega Põlvas Raadio Martas pühapäevast muusikasaadet: see kuidas ta kõik pühapäevad oli seal. Hästi pikad saated mingitest bändidest. See, kuidas ta kõike valis ja uuris. Ta oli oma töös kui keemik."